//
esteu llegint...

Actes

Innovació, millora organitzativa i clúster

Fa ja quasi un any, en Més Algemesí vam començar un període en el qual ens proposàvem reflexionar i debatre obertament sobre temes d’actualitat local i fonamentals per al futur a curt i mitjà termini del nostre poble. Des del nostre naixement hem estat conscients que calia abordar els temes importants des de la participació dels veïns, aportant dades i generant idees que milloren Algemesí.

Aquest període el vam concloure simbòlicament el passat 25 de març amb una xarrada-debat sobre economia local duta a terme per l’economista algemesinenc Adrià Girbés (de la qual deixem la presentacó al final d’aquesta entrada). En Més Algemesí som ben clars en que l’economia algemesinenca, de l’Ajuntament i també dels ciutadans i de les empreses, serà la nostra primera preocupació per a la pròxima legislatura.

Més Algemesí arreplegarà en el seu programa electoral l’anàlisi fet per Adrià Girbes de l’economia i de les necessitats locals. Entre les quals volem avançar una proposta d’innovació empresarial orientat a l’agricultura.

La base del creixement econòmic és la innovació, una experiència avalada en els fets. Per a impulsar la innovació, una fórmula que ha donat bons resultats és la col·laboració entre entre la iniciativa privada i la pública (govern, ajuntaments, universitats…).

Programa i servei d’innovació
Volem proposar un servei d’innovació empresarial aplicat a l’agricultura perquè és la base de l’economia d’Algemesí. És molt distint d’un servei de tràmits administratius per a crear empreses. Tractaria d’Identificar oportunitats de mercat, tendències de consum, divulgar models d’èxit amb detall: costos, ingressos, riscos associats, mètodes de gestió… És necessari que estiga gestionat per persones competents i compromeses, en el pol oposat dels serveis burocràtics. Altres mitjans són proporcionar ajudes públiques, rebaixes impositives… però l’anterior és el més important .

Finançament i gestió
Servei basat en resultats. El context actual fa necessari que puga coordinar-se amb serveis d’altres ajuntaments veïns per a reduir costos i evitar la duplicitat d’activitats.
L’objectiu és crear un ambient d’innovació que possibilite un clúster o grup d’empreses relacionades, interdependents, al si de la mateixa activitat i concentrades en la nostra àrea geogràfica.