//
esteu llegint...

Economia i treball

L’Ajuntament d’Algemesí renuncia a renovar el contracte d’emissió de la TV

Després que Més Algemesí hagués fet públic la setmana passada que l’adjudicació del contracte de servei d’emissió de Berca TV a Ribera Televisió SLU comportava una despesa de 118.000€ anuals i hagués presentat una moció al respecte l’equip de governa informà en la Comissió Informativa del passat dijous que l’Ajuntament no renovaria en setembre aquest contracte pel seu elevat cost. Per fer-nos una idea del despropòsit que es va signar, Més Algemesí ha pogut saber que un ajuntament de la comarca de l’Horta signà la legislatura anterior un acord amb una televisió privada comarcal per emetre el programa de la TV local durant 1 hora al dia (5 dies a la setmana). Pagaven 24.000€ al semestre, quantitat més que satisfactòria per a la televisió privada. En aquest cas l’ajuntament de l’Horta pagava 185 euros per cada hora d’emissió. Als algemesinencs cada hora d’emissió ens ha costat 650 euros i ha comportat haver malbaratat 58.000€ de les arques municipals.

Malgrat la mala gestió econòmica que ha dut endavant l’actual equip de govern en aquest punt Més Algemesí després d’aquest compromís de no renovació ha retirat la moció que presentà, la qual no serà debatuda doncs en el plenari donat que ja s’ha acomplert el punt principal que reclamàvem. Volem mostrar la nostra satisfacció per aquesta decisió que comportarà un estalvi per a tota la legislatura de 377.000€, els qual podran destinar-se al finançament del deute municipal i de les necessitats bàsiques dels ciutadans i ciutadanes. En mes i mig de presència de Més Algemesí en la corporació local les nostres propostes ja han comportat un estalvi per a les arques municipals de mig milió d’euros, donat que a aquests 377.000€ cal sumar els 130.000 euros que ens estalviarem durant la legislatura per la reducció del nombre de comissions i de la indemnització per assistència.

Des d’ací felicitem als responsables del govern local per haver pres aquesta decisió i rectificar un acord que mai hagueren degut adoptat ja que anava en contra dels interessos generals dels algemesinencs i algemesinenques.