Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php:600) in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-content/plugins/simple-twitter-connect/stc.php on line 33

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php:600) in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-content/plugins/simple-twitter-connect/stc.php on line 33

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php on line 600
Reclamem un debat sobre la Plaça del Mercat | M+S x TU
//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

Reclamem un debat sobre la Plaça del Mercat

Més Algemesí considera preocupant que l’Alcalde d’Algemesí parle amb la Directora General de Comerç allò que no parla amb l’oposició i la ciutadania. És per això que volem manifestar el nostre malestar pel fet que l’equip de govern, per iniciativa pròpia, no haja informat en cap Comissió o òrgan oficial de l’Ajuntament sobre quines són les seues intencions en relació a la construcció del Mercat. A hores d’ara no tenim tampoc informació oficial de qui finançarà el projecte, ni sobre l’existència d’estudis de viabilitats que aconsellen la seua construcció. És evident que, des d’aquest obscurantisme administratiu i informatiu, difícilment es pot dur endavant la tasca de control consubstancial a l’oposició.

A més a més, considerem totalment precipitat que s’estiga parlant d’aquest projecte quan encara no tenim dades reals i efectives del número de places del pàrquing que finalment es podran vendre. Considerem que donat que previsiblement els ingressos per a l’any vinent no augmentaran i que, d’entrada en 2012 cal fer front  a 210.000 euros més en concepte de pagament del deute municipal –es pagaran als bancs més de 1.088.000€ pels préstecs signatsel més prudent és esperar-se a veure el resultat de la venda, donat que aquesta sembla va a produir-se en breu (informació que novament sabem per la premsa i no perquè se’ns haja comunicat en cap reunió oficial). L’experiència d’enguany, on s’esperava obtenir més de 600.000€ per venda de parcel·les públiques, venda que no s’ha produït, aconsella ser prudent.

Amb independència de la necessària prudència econòmica pròpia de la situació,  Més Algemesí considera imprescindible obrir un debat públic sobre la convinença de construir un mercat, sobre les despeses que generarà tant l’obra com el manteniment posterior, així com sobre altres possibles destinacions de la Plaça del Mercat. És imprescindible no precipitar-nos i escoltar totes les veus.  Una decisió tant important com aquesta no la poden negociar dues persones, per molta legitimitat jurídica i administrativa que tinguen, i que ningú els nega.

Des de que en 2007 l’equip de govern prometé un “mercat a peu pla” que no li costaria ni un euro al contribuent –cosa que no segut certa- han canviat moltes coses. Cal que entre tots reflexionem si la construcció d’un mercat –i un gimnàs- és la millor alternativa econòmica i social per a la plaça. No oblidem que els hàbits de consum han variat, i no en benefici dels mercats tradicionals. Experiències com la d’Alzira on en un mercat nou (2008) encara falten places per adjudicar ens ha de servir d’advertiment. És per això que demanem tant un estudi econòmic sobre la construcció del mercat, com un estudi estadístic que ens informe sobre hàbits de consum relacionats amb el mercat municipal, sobre els  usuaris que té al dia, el seu perfil i edat, les demandes i expectatives seues… Això seria important i decisiu a l’hora de poder decidir. Caldria, també, abordar serenament altres alternatives i eixides per a l’actual mercat, ja que les despeses anuals de 135.000€ a l’any que comporta -segons els pressupostos d’enguany- cal replantejar-les en un context de crisi.

És per això que Més Algemesí proposa que, almenys com alternativa possible, es considere si no seria millor per al comerç de la zona, i per a la ciutadania en general, la construcció d’una plaça tancada al trànsit, atractiva, amb ombres, amb un quiosc,  amb un gran parc de jocs infantil que servís per atreure a la gent al centre del poble… en la línia com fa anys proposaren altres formacions polítiques de l’oposició.  Això sense prejudicis d’altres alternatives o usos que altres partits polítics i la ciutadania puguen aportar. Més Algemesí no es nega a prendre en consideració cap alternativa, inclosa la de la construcció del Mercat, però considera imprescindible que s’obriga un temps de debat i reflexió tant a nivell dels grups municipals com a nivell social.

És per això que demanem a l’equip de govern que:

  1. Clarifique i informe a la ciutadania i als seus representants sobre quina és la seua proposta i els aspectes tècnics i econòmics de la mateixa.
  2. Obriga un fòrum de debat a la pàgina web municipal on es puguen posar articles d’opinió i estudis sobre la matèria d’arquitectes, comerciants, urbanistes, representants d’associacions, de veïns…
  3. Que s’utilitze el Butlletí d’Informacio Municipal i la TV local per presentar diverses propostes i alternatives i informar a la ciutadania dels pros i contra d’aquestes.
  4. Que òbriga una roda de contactes amb partits, sindicats, associacions, comerciants… per tal de conèixer de primera mà els diferents plantejaments.
  5. Que s’habiliten els mecanismes oportuns –votacions online, enquestes telefòniques…- per tal de recollir l’opinió de la ciutadania.

Més Algemesí considera que, per molta legitimitat legal que tinga l’actual equip de govern per prendre la decisió que vulga, no consultar a la ciutadania i no tenir en consideració altres opinions implica governar d’esquenes a gran part de la ciutadania, tal i com s’ha fet en els darrers quatre anys.