Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php:600) in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-content/plugins/simple-twitter-connect/stc.php on line 33

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php:600) in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-content/plugins/simple-twitter-connect/stc.php on line 33

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php on line 600
Intoxiquen més que cobren | M+S x TU
//
esteu llegint...

Participació i transparència

Intoxiquen més que cobren

L’Ajuntament d’Algemesí realitzà anit a la premsa unes declaracions  sobre el tema de la pujada dels salaris del qual es fan ressò diversos medis de comunicació. Per tal d’evitar la intoxicació informativa que practiquen, Més Algemesí, vol deixar ben clar els següents punts.

  1. Al dia següent de les eleccions el senyor Alcalde ens reuní als caps de llista per a negociar la quantitat relativa a indemnitzacions per assistència a plens i comissions i la quantitat destinada al manteniment dels partits polítics.
  2. En cap moment ens plantejà negociar les retribucions dels càrrecs polítics i/o de confiança. Això no va estar objecte de negociació.
  3. La proposta inicial que es posà damunt de la taula va ser la d’augmentar les retribucions per indemnitzacions. Va ser Més Algemesí qui va plantejar el baixar eixes indemnitzacions i disminuir el número de comissions. En una reunió posterior tots els grups acceptaren eixa proposta, i per tant el mèrit és de tots la reducció de les indemnitzacions, incloguent-hi l’equip de govern.
  4. En aquella negociació s’acorda que la quantitat a cobrar per indemnitzacions i l’assignada a partits polítics s’incrementés amb l’IPC. Aquest punt no va ser plantejar per Més Algemesí, però l’acceptàrem perquè pensàrem que ja havíem aconseguit prou. No és cert que aquest increment estiga relacionat amb l’augment dels jornals. En el nostre comunicat d’ahir dia 22 no critiquem aquesta pujada, simplement diguem que per la nostra banda, i donat l’agreujament de la crisi, estem disposts a revisar-lo si la resta de partits així ho consideren.
  5. En el plenari extraordinari de 16 de juny el tema de les indemnitzacions per assistència a plenari i el tema de les retribucions dels alts càrrecs foren dos punts diferents de l’ordre del dia; el primer el punt 5 i el segon el punt 7 (Davall podeu veure un extracte de l’acta del plenari amb eixos punts i es pot veure el desenvolupament d’eixos punts al Berca TV)
  6. En el primer cas (indemnitzacions) votaren a favor tots els grups excepte EU que s’abstingué per no recollir una proposta que féu allí mateix.
  7. En el segon cas (salaris politics) sols votà a favor el Partit Popular i la resta de partits votàrem en contra perquè a tots ens semblaven excessives les retribucions. Ja en aquell plenari denunciàrem la pràctica d’intoxicació informativa que practicaren abans emetent un comunicat dient que els polítics s’havien rebaixat un 19% el jornal quan el jornal se l’havien rebaixat un 7% (de 65.000€ en 2007 a 60.000€ en 2011).
  8. En les declaracions a la premsa l’equip de govern vincula dos temes que no tenen relació. En cap moment ni Més Algemesí ni cap partit polític de l’oposició que nosaltres sapiguèm acceptàrem ni donàrem el vist-i-plau sobre aquest increment. Tota l’oposició estàvem per rebaixar la quantitat que allí s’aprovà. És doncs evident que si llavors volíem rebaixar tal quantitat difícilment estàvem acceptant tal increment.
  9. No som nosaltres els que afirmem que va augmentar-se els salaris, sinó els que donem a conéixer la notícia. L’increment està contemplant en la documentació que se’ns ha fet arribar i qualsevol medi de comunicació que vulga contrastar-ho sols ens té que demanar la documentació.
  10. 10.   En conclusió volem deixar ben clar que l’increment de l’IPC dels jornals dels polítics va ser una decisió unilateral del PP aprovada sols amb els seus vots, que en cap moment va ser procés de negociació i que res ha de veure amb el tema de les indemnitzacions per assistència a òrgans de govern.

Per totes aquestes raons vincular aquests dos temes com es fa en el correu de l’Ajuntament és mentir i intoxicar informativament a l’opinió pública i voler no abordar la qüestió. És tota una falta de sensibilitat el proposar l’augment de l’IPC per als polítics, demostrant una vegada més quina concepció tenen alguns partits de la política. Qualsevol altre polític que es considerés al servei del seu poble, ni hagués plantejat la qüestió en el context en que estem. És el Partit Popular qui deurà explicar per què part de l’augment de l’impost de circulació o de la taxa de guals (“vados”) que suportaran ciutadans d’Algemesí deu d’anar a incrementar el jornal dels polítics alliberats.

Tornem a insistir que exigim una rectificació d’aquesta proposta que sols passa per l’anul·lació de l’augment de les retribucions dels polítics alliberats i que pensem que és el moment de també de renunciar, com a mínim, a eixa mateixa pujada en les indemnitzacions i assignacions a partits polítics.

 

Descarrega l’extracte de l’acta del plenari

A partir del minut 13 i 45 segons
[vimeo clip_id=”25524627″ width=”750″ height=”544″]