//
esteu llegint...

Cultura i festes

El somni d’un poble fet realitat #AlgemesíUNESCO

Més Algemesí té el plaer d’informar-vos que fa uns moments, a les 3:30h hora d’Algemesí (a les 10:30h hora de Bali)  el Comitè Intergovernamental de la UNESCO en la seua Sisena Sessió celebrada a Bali acaba d’aprovar per assentiment la inscripció de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí en la Llista  Representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Més Algemesí vol felicitar a tot el poble d’Algemesí, l’autèntic protagonista d’aquest esdeveniment històric. Un poble que durant segles ha sabut mantenir, conservar i millorar una tradició ancestral que ara la UNESCO ha reconegut com a Patrimoni de tota la Humanitat. Felicitar especialment els membres de la Fundació, els festers, els músics, els membres dels diferents balls i participants… que fan possible, any rere any, aquesta manifestació cultural i religiosa única i singular que ara es veu reconeguda. Volem també mostrar el nostre reconeixement a tots els tècnics municipals i de la resta d’administracions implicades que han fet possible, en poc més d’un any, aconseguir tan alta distinció.

Els algemesinencs i algemesinenques érem més que conscients de  la vàlua del patrimoni que havíem heretat de tantes i tantes generacions d’avantpassats. Ara hem de començar també a ser conscients de la necessitat que tenim de preservar, adaptar i potenciar la nostra ancestral Festa de la Mare de Déu de la Salut, no sols per a les futures generacions d’algemesinencs, sinó per a tota la Humanitat.

FELICITATS ALGEMESÍ! GRÀCIES ALGEMESÍ!

[youtube clip_id=”H66wSEY9TaE” width=”640″ height=”480″]