//
esteu llegint...

Esport

L’Ajuntament menteix descaradament en relació a la política juvenil i esportiva

Segons el darrer comunicat d’Alcaldia l’oposició d’Algemesí hauria de “no mentir y asustar a los ciudadanos.” Des de Més Algemesí tenim clar que la mentida no és el camí pel qual ha de transitar un polític, però el que ja no tenim tan clar és que l’equip de govern no la utilitze com a mecanisme de captació de vots. Els actuals responsables no tenen problema en mentir descaradament en la informació que ofereixen en la pàgina web municipal per quedar bé davant la ciutadania. Lamentem molt haver d’utilitzar l’expressió “mentida” per qualificar algunes de les afirmacions que es fan en el comunicat oficial d’1 de desembre on el primer edil textualment afirma que als pressupostos “incrementem el suport als jóvens a través de la pràctica esportiva i cultural”. Aquest “suport” als joves en la pràctica esportiva es tradueix en què quan s’aprove en el plenari següent –es quedà per tractar al plenari de novembre– els joves  hauran de pagar 10€ a l’any en concepte d’abonament –cosa que fins ara no es feia– i veuran incrementat el preu de lloguer de les pistes. Les pistes  de tenis, frontó i esquaix apujaran entre un 33% i un 100% (de 2 i 3 euros passen a una tarifa única de 4€), s’elimina la tarifa reduïda de les pistes col·lectives (handbol, bàsquet, futbol, futbet i pavelló cobert) i, o bé es manté únicament la tarifa normal, o com en el cas dels camps de gespa o el pavelló cobert, s’augmenten un 30% o més. El major increment l’han de patir els seguidors de l’esport autòcton valencià –cosa incomprensible– que han de passar de pagar 1.6€ per utilitzar el minitrinquet a pagar-ne també 4€, sofrint un increment del 125%. Tot això sense parlar de l’increment generalitzat del suplement per la llum.

Aquesta és la manera que té l’equip de govern d’incrementar “el suport als jóvens a través de la pràctica esportiva”? Evidentment aquesta és la manera que té de traure més diners dels joves i de la resta de ciutadans. Més Algemesí considera lamentable no sols que s’incrementen els preus de l’ús d’instal·lacions esportives en aquesta època –és la segona vegada que ho fa aquest equip de govern– sinó que es mentisca descaradament. La nota de premsa és de data 1 de desembre, la proposta de modificació de l’ordenança de preus públics d’instal·lacions esportives ens la fan arribar el 21 de novembre i té data de 6 d’octubre. Quan el màxim responsable del nostre Ajuntament fa eixes declaracions sap, perfectament, que està mentint. Tot això sense entrar ja a valorar el fet que el capítol de joventut es redueix un 8’5 (10.000€) en relació a enguany ni tampoc el fet que res se sap del Pla Integral de Joventut que s’anuncià a l’agost i que no troba cap reflex als pressupostos.

Més Algemesí vol mostrar a la ciutadania aquesta doble moral que utilitza l’equip de govern que acusa a l’oposició de mentir, sense dir en què, però que basa el seu govern en l’ocultació i la mentida. Allò deplorable és que els nostres governants oculten deliberadament la realitat; la seua política consistent a proclamar als mitjans de comunicació que no augmenten els impostos ni les taxes, tot i que després –com ja ha passat amb la taxa pels guals o passos permanents de vehicles, o l’impost de circulació– sí que ho fan.

Per la nostra banda ens oposarem radicalment a aquest increment injustificat de les taxes per l’ús de les instal·lacions esportives i únicament estem disposats a acceptar un increment raonable del preu que es cobra per la llum artificial sempre que se’ns demostre que aquest suplement és inferior al cost del servei.