//
esteu llegint...

Economia i treball

Campanya per evitar que l’ajuntament puge l’IPC dels polítics alliberats i de les indemnitzacions

Després que, a partir de la documentació  dels pressupostos, Més Algemesí se n’adonés de la intenció de l’equip de govern d’apujar l’IPC als polítics alliberats, el nostre grup polític té com una de les seues prioritats actuals evitar aquesta pujada. Els polítics d’Algemesí no podem donar un mal exemple a la ciutadania, i menys quan ajuntaments del mateix signe polític com el d’Alzira han decidit rebaixar el jornal dels polítics. En el seu moment denunciàrem que tant la partida pressupostària ““Retribucions bàsiques alts càrrecs”, com en l’annex de salaris, únicament contempla l’actualització de l’IPC (3,1%) per als salaris dels polítics alliberats, però no per a la resta de treballadors municipals. Igualment també es té intenció de revisar a l’alça -3,1%- les indemnitzacions per assistència de la resta de regidors i regidores. Tal i com hem dit, evitar aquestes pujades és una prioritat del nostre partit.

Per tot això hem emprés diverses accions. En primer lloc el passat dia 13 presentàrem, en forma de moció, l’escrit que presentàrem el dia 25 de novembre demanant la revisió de l’acord sobre indemnitzacions de data 16 de juny. Cal recordar que eixe escrit el presentàrem el dia següent que tots els sindicats de l’Ajuntament es mostraren en contra de l’augment dels jornals i indemnitzacions. En la moció presentada proposem substituir l’actual redacció de l’acord (“Estes assignacions es revisaran anualment segons l’IPC o l’índex que el substituïsca.”) per aquesta nova redacció “Aquestes assignacions es revisaran anualment, i sofriran la mateix evolució –a l’alça o a la baixa- que ho facen les retribucions dels treballadors públics d’aquest Ajuntament”.

Paral·lelament hem encetat una campanya per a presentar un model de reclamació sobre els pressupostos, ja que en aquest moments es troba en període d’exposició al públic i reclamació. Més Algemesí ha posat en la xarxa un escrit per tal que la ciutadania se’l puga descarregar i puga presentar una reclamació oficial als pressupostos. En aquest escrit, que ja han presentat diversos ciutadans, es  demana que s’anul·le, com a mínim, l’increment retributiu  consignant en la partida “Retribucions bàsiques alts càrrecs”,  així com també que es reconsidere la conveniència de rebaixar substancialment eixes retribucions. És per això que l’Ajuntament deurà resoldre les al·legacions presentades i deurà tornar a aprovar els pressupostos.

Conjuntament amb açò els ciutadans poden demanar el mateix en la xarxa, tot i que en aquest cas, sense validesa oficial. Per això cal signar, a través de la pàgina web actuable.es una petició online que se’n via al correu oficial de l’Ajuntament.

Més Algemesí confia en que l’actual equip de govern, donada la pressió popular, donada la impopularitat de la seua decisió, i tenint present que la resta d’Ajuntaments, com és el cas d’Alzira, caminen en la direcció contrària, recapacite i anuncie que renuncia a aplicar aquesta pujada de jornals als polítics alliberats i propose també la revisió de la pujada de l’IPC de les indemnitzacions.

Instància amb la reclamació en PDF
Instància amb la reclamació en DOC

Descarrega la instància de reclamació en PDF o en DOC