//
esteu llegint...

Cultura i festes

Lamentem que el PP valencià vaja en contra dels interessos d’Algemesí

El dia 22 de desembre tingué lloc l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat en els quals es votaren una sèrie d’esmenes referents a Algemesí presentades a petició de Més Algemesí pels representants de la sobirania als que tenim accés a les Corts Valencianes (en aquest cas Compromís). Lamentablement, una vegada més, el Partit Popular ha deixat de costat els interessos reals d’Algemesí, preferint invertir els diners dels valencians en qüestions que no són prioritàries ni socials, preferint,m en definitiva, fomentar els grans esdeveniments a l’Estat Social.

Cal remarcar que Més Algemesí amb aquestes esmenes no està reclamant augmentar la despesa pública, sinó invertir d’altra manera els diners, invertir-los en les qüestions que realment importen i afecten a la ciutadania.

En concret les esmenes proposades per nosaltres corresponen a diferents àrees en les quals considerem que cal invertir en Algemesí, tal i com son infraestructures, educació, benestar social i cultura. Es tracta de peticions que en part ja han estat reivindicades per Més Algemesí, o bé  a través de mocions presentades al Plenari, o bé a través del nostre programa:

Concretament, les propostes sobre Algemesí que s’han sotmès a votació són:

  • La creació d’una Residencia per a la tercera edat (esmenta 1790 –veure correcció d’error-, 7 milions euros)
  • La construcció de la rotonda al Camí de la Creueta (esmena 479, 550.000€)
  • La construcció d’una Escola Infantil Pública de Primer Cicle (esmena 449, 1’8 milions d’euros)
  • La realització d’un estudi de viabilitat sobre la creació d’un Centre Valencià Superior d’Investigació d’Estudis Etnològics i Antropològics Culturals de caràcter internacional vinculat al Museu de la Festa (esmena 2012, 20.000€)
  • L’estudi tècnic i expropiacions  per a completar la circumval·lació d’Algemesí pel sud-est incloent la construcció d’un nou pont que creue el riu Magre en la partida de Berca (esmena 466, 2 milions d’euros)
  • L’impuls de la imatge de les Festes de la Mare de Déu (esmena 2220, 100.000€).

Per desgràcia per a tots els, el PP autonòmic no ha donat suport a aquestes esmenes que hagueren afavorit els nostres interessos. Novament el PP a nivell autonòmic segueix el mateix camí que el PP local: es converteix en el partit del NO i posa els seus interessos per damunt dels ciutadans d’Algemesí. El govern de Alberto Fabra no ha volgut consignar dotació pressupostaria per a 2012  per a cap de les propostes presentades.

Especialment lamentable resulta aquesta actitud en relació a la nostra Festa, ja que aquesta és bona per a venir a fer-se les fotos i presidir els actes, però no és bona per a invertir en ella i donar-la a conèixer. Més Algemesí considera positiu que les màximes autoritats valencianes  vinguen a conéixer i a donar suport a la Festa, però aquest suport s’ha de concretar també en ajuda econòmica i material. L’obligació de Fabra i seu govern és impulsar, en l’àmbit de les seues competències, una Festa que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat, no sols aprofitar-se d’ella. En lloc de signar al “llibre d’honor” del nostre Ajuntament el que ha de fer el nostre President és signar les propostes econòmiques que afavoreixen a Algemesí.

Des de Més Algemesí es continuarà reivindicant tot allò que afecta als interessos del poble, i presentarà aquestes o altres propostes als Pressupostos de l’Estat per tal que Algemesí vaja a més.