//
esteu llegint...

Economia i treball

L’ajuntament anul·la el procés d’adjudicació del pàrquing i l’ORA i el torna a convocar

Més Algemesí, tal i com havia anunciat, presentà el passat dia 10 un recurs de reposició contra l’aprovació del punt 7 del plenari d’abril que convocava el concurs d’adjudicació del pàrquing i de l’ORA. Violant clarament l’article 117.2 de la llei valenciana de Règim Local el Sr Alcalde, després d’haver-se debatut i votat les esmenes, no procedí a debatre, tal i com és preceptiu, el punt. S’intentava d’aquesta manera silenciar la veu de l’oposició en un tema tan incòmode per a ells. Aquesta decisió la prengué el Sr Alcalde sense haver informat d’ella ni a la Junta de Portaveus ni al propi Secretari.

El ben cert és que per tal de corregir aquesta greu irregularitat –que al nostre entendre converteix l’aprovació en un acte nul- el Sr Alcalde ha convocat per a demà dimecres un plenari extraordinari a les 9 de la nit per a tractar dos punts: la resolució dels recursos presentats i la “rectificació” del plec de condicions. L’Ajuntament, aprofitant que s’ha detectat un error relatiu al barem, tornarà a debatre el plec per tal de esmenar l’error formal de no haver deixat debatre el plec.

La tàctica que pensa utilitzar l’equip de govern per solucionar l’embolic absurd en que ell mateix s’ha posat és modificar dues clàusules del plec de condicions. Amb l’excusa de la modificació d’aquestes dues clàusules l’Ajuntament sembla voler anul·lar l’actual concurs publicat ja al BOPV, debatre demà, no sols aquest punt, sinó tot el plec i tornar a publicar el concurs al BOPV. Més Algemesí considera que l’estratègia seguida per a rectificar el monumental error no és la més idònia. Per tal de no reconéixer públicament un error s’emmascara una nova aprovació del plec de condicions sota la figura d’una rectificació. Demanem que l’actual equip de govern reconega obertament que l’altre dia s’equivocà i rectifique explícitament i clarament l’error. Més Algemesí no demana un equip de govern que no s’equivoque, sinó un equip de govern que, quan s’equivoque, rectifique i admeta l’error.

Siga com siga el ben cert és que demà en l’Ajuntament d’Algemesí es debatrà un plec de condicions que en el plenari passat, de manera autoritària i en contra de les lleis, el Sr Alcalde impedí que es debatera. Tot i que no ho admeta, l’equip de govern, de no haver existit el recurs de Més Algemesí, no hagués tornat a passar possiblement aquest punt en la seua integritat per plenari. Es tracta doncs d’una clara derrota política de l’actual equip de govern que, buscant el “principi de seguretat jurídica” que ell mateix se saltà, estimarà, tot i que siga parcialment , el nostre recurs. Siga com siga l’equip de govern i ha de tornar a passar per tercera vegada el plec de condicions pel plenari, i ho ha de fer per la precipitació amb que s’elaborà i per intentar acallar les veus crítiques de manera irregular. Aquesta derrota posa en qüestió l’aptitud de l’actual equip de govern per tal  de solventar definitivament el tema del pàrquing que comença a semblar maleït. Siga com siga, es tracta d’una important victòria política, no de Més Algemesí,  sinó de la transparència democràtica que ha brillar en qualsevol ajuntament i que l’altre dia no es respectà.