//
esteu llegint...

Actes

Carta als veíns amb immobles catalogats, i instància genèrica per al·legar

Des de que en Més Algemesí hem tingut notícia que s’estava tramitant el Catàleg de Béns i Espais Protegits, hem tingut clar que era un tema molt important per Algemesí i per molts veïns, un tema que no podia passar desapercebut. És per això que el primer que férem fou sol·licitar oficialment a finals d’abril un pròrroga en el període d’al·legacions per tal d’aconseguir informar a la gent de sobre el catàleg.

Gràcies a la petició de Més Algemesí pots presentar, si vols, les teues al·legacions abans del dia 16 de juny. Però no és això l’únic que hem fet. Nosaltres creguem en una política participativa, en una autèntica democràcia basada en la informació i el diàleg. I perquè nosaltres no sols volem treballar per a tu, sinó treballar amb tu, el passat dia 21 de maig organitzarem un acte en el Casino per informar-te i per escoltar-te. En ell un advocat, un arquitecte i un afectat per la catalogació explicaren aspectes tècnics del catàleg i feren propostes per millorar-lo. Fou un acte que tingué molta acceptació i en ell els implicats poguéreu fer sentir la vostra veu i les vostres peticions davant les autoritats municipals que també assistiren. No dubtes que aquest acte farà que el resultat del catàleg siga un altre. Som conscients que no ens pertocava a nosaltres organitzar-lo, i que hagués estat millor que fos un acte institucional, però com que passava el temps i no es convocava, decidírem fer-ho nosaltres. És més, Més Algemesí considera que un acte d’aquest tipus –previ a la comunicació oficial als afectats- era per on calia començar a donar a conéixer el catàleg.

Més Algemesí ha recollit pràcticament totes les propostes que allí es feren –demanar un programa econòmic per ajudar al propietaris, formar un grup de treball mixt propietaris-tècnics, concretar més els criteris de catalogació, exigir-li a l’Ajuntament que done exemple…- i va a presentar unes al·legacions al catàleg. Les nostres al·legacions són sobre qüestions genèriques, ja que com a partit no podem ni devem entrar a dir quin immoble deu ser catalogat i quin no.

Ara bé, donat que allí els tècnics indicaren que possiblement existia un excés infundat d’immobles catalogats, i donat que molts ens ho heu demanat, hem elaborat unes al·legacions genèriques que t’adjuntem i que, si vols, pots fer servir. Recorda que són genèriques, i que potser no s’ajusten al teu cas. Òbviament no valen per a tots els immobles, sinó que estan pensades per a aquells immobles que la seua catalogació no afectaria al conjunt patrimonial del poble, per aquells immobles que tampoc tenen res d’especial o singular. Siga quin siga el teu cas, pensem que com a mínim aquestes al·legacions tipus et poden servir d’orientació.

No oblides que fins que s’acabe el període d’al·legacions (16 de juny), els dimarts i divendres pots acudir a l’Ajuntament (3a planta) i plantejar el teu cas a la tècnica que ha elaborat el catàleg, que molt amablement t’orientarà.

Esperem que les gestions de Més Algemesí hagen estat profitoses per a tu.

 

Descarrega la instància amb les al·legacions genèriques per a immobles que la seua catalogació no afectaria al conjunt patrimonial del poble i per aquells immobles que no tenen res singular

 

Vídeo íntegre amb la xarrada-col·loqui del 21 de maig de 2012, amb la participació de Juan Trull (advocat), Juan Vte. Maravilla (arquitecte) i Ricardo Ferragud (afectat d’immoble catalogat).