//
esteu llegint...

Economia i treball

Les necessitats d’Algemesí presents als pressupostos generals de l’estat

Més Algemesí, amb la voluntat de treballar pel poble i fer present Algemesí als pressupostos generals de l’estat, ha negociat amb els representants de la sobirania que té accés, quatre esmenes als pressupostos del 2011. Tot i que Més Algemesí és una plataforma d’àmbit local, això no vol dir que pensem que la política local s’haja de fer únicament a nivell municipal, donat que gran part d’aquesta es decideix en altres àmbits superior. És per això que hem considerat positiu per al poble d’Algemesí que els nostres problemes i les nostres necessitats s’escolten al Parlament de l’Estat, i a ser possible, que hi troben solució. Així doncs, i fent ús dels esmentats contactes, presentàrem sis esmenes, de les quals tres han estat acceptades per a debat i votació. En aquestes tres esmenes que han prosperat i que es troben recollides al Boletin Oficial de las Cortes Generales (29 d’octubre de 2010):

  1. Sol•licitem la construcció d’una rotonda al camí de la Creueta en l’encreuament amb la carretera d’Alzira. És un punt de congestió tots els matins degut a la presència propera de dues escoles. A més de demanar-la per la fluïdesa del trànsit, ho sol•licitem per la seguretat dels nostres veïns i veïnes. La quantitat econòmica sol•licitada és de 500.000 euros (Esmena 2035).
  2. Sol•licitem la construcció d’una nova escola infantil pública a la nostra ciutat. Fa 25 anys com a mínim que no s’ha invertit en aquest apartat i la població ha augmentat considerablement. Continuem tenint les mateixes Escoles Infantils que en temps de la transició. De fet, l’escola infantil de Mestre Lozano, està saturada. La quantitat econòmica sol•licitada és de 1,4 milions d’euros (Esmena 2034).
  3. Sol•licitem l’alliberament del peatge de l’AP-7 per abaratir la connexió de les nostres empreses amb València i el seu port, per facilitar la seua recuperació econòmica i la creació de llocs de treball a Algemesí. Molts s’omplen la boca diguent que ho defensen però tot està igual i no hi ha senyals de canvi. Ara és la seua oportunitat de fer alguna cosa. al respecte (Esmena refosa amb altres sol•licituds sobre l’alliberament de l’AP7 des de la Ribera fins la Marina Alta. Esmena 2054)

Pensem que el fet que aquestes esmenes que afecten a Algemesí s’hagen de votar en les properes setmanes al Parlament és un èxit, però no per a Més Algemesí, sinó per a tots els algemesinencs i algemesinenques que es poden beneficiar d’aquesta iniciativa. Malgrat que Més Algemesí no conta amb cap tipus de representació política en cap institució, i molt menys al Parlament de Madrid, hem aconseguit estar mínimament presents a Madrid. Creiem que ara és el moment que treballen pel benestar d’Algemesí la resta de formacions polítiques presents a l’Ajuntament. Els partits polítics que formen el consistori municipal tenen representació en Madrid, i pensem que ara és el moment de sol•licitar tan públicament com privadament als seues representant nacional que aproven aquestes esmenes que no perjudiquen a ningú i que ens beneficiarien clarament a tots.

D’aprovar-se, tal i com esperem aquestes esmenes, l’èxit seria no d’un grup polític sinó de tots. Sovint els ciutadans contemplen com els grans partits es dediquen a barallar-se entre ells oblidant-se dels problemes reals de la ciutadania. Ara tenim una ocasió tots els partits polítics de treballar conjuntament per afavorir Algemesí.

Més Algemesí ja ha fet tot el que estava en la seua mà per fer-ho, pertoca ara que el Partit Popular i el PSOE facen la seua part votant a favor d’aquestes esmenes al Parlament. En els propers dies Més Algemesí pensa encetar una ronda de reunions amb els partits polítics locals per donar-los a conèixer les esmenes presentades i sol•licitar que les seues forces polítiques al Congrés dels Diputats voten a favor d’aquestes esmenes, pel bé del nostre poble.