//
esteu llegint...

Actes

Mou-te per l’esport. Perquè fer esport no pot ser un privilegi

El passat dimarts 19 de juny, Més Algemesí va convocar una assemblea participativa per tractar el tema de la política esportiva municipal, i en concret per abordar la qüestió de la pujada de les taxes esportives. Contàrem amb l’assistència, entre d’altres, de membres de diversos clubs esportius d’Algemesí.

En la primera part de la intervenció Més Algemesí passà una presentació que podeu veure ací, on s’explicava clarament que l’Ajuntament està faltant al seu compromís de promoure l’esport i els hàbits saludables que tota administració hauria de defendre. Aquestes obligacions, que imposa la legislació valenciana, són recomanacions tant de l’OMS com de l’ONU. La pujada desmesurada de les taxes, que ens situa per damunt de poblacions com Cullera o Carcaixent, converteix la pràctica de l’esport en un luxe i un bé de consum, i no en un hàbit saludable.

Si en 2008, tal i com es recull a l’acta del plenari, argumentaren que “l’increment ha segut fruit d’una demanda pública” -costa imaginar als algemesinencs exigint que els pugen allò que paguen per fer esport-, l’excusa en 2012 resulta encara més absurda, si és que això és possible. En l’acta del plenari es pot llegir que “és necessària una regulació perquè hi ha una utilització massiva d’instal•lacions del poliesportiu, que no estan referides a la pràctica de l’esport, com són els vestuaris, les dutxes, etc”. És contradictori que per evitar uns suposat “ús massiu” no esportiu dels vestuaris i dutxes s’augmentem les taxes dels que fan esport. Com se sol dir, acaben pagant justos per pecadors, esportistes per no esportistes.

El pitjor de tot és que els diners recaptats no seran utilitzats per millorar les instal•lacions, tal i com argumentaven en 2008, inversió que no vegem que s’haja produït. La intenció de la pujada actual i de la creació de la figura de l’abonat no és altra, al nostre parer, que la de comprar torns per controlar amb ells qui entra al poliesportiu. Entenem que l’objectiu final no és altre que obligar a que tot aquell que vulga accedir haja de treure’s l’abonament. Entenem que això és el que des de l’equip de govern entenen per “fomentar l’esport”: posar peatges i entrebancs.

Des de Més Algemesí hem promogut una recollida de signatures contra aquesta pujada i contra aquesta manera d’entendre el foment a l’esport. Volem així facilitar a la ciutadania accions de protesta i mecanismes per a canalitzar el malestar existent. Per la nostra banda ens hem compromés, en cas que hi haja un recolzament massiu a aquesta recollida de signatures, a portar a plenari una proposta de canvi de l’ordenança municipal sobre les taxes esportives.

En l’assemblea participativa els allí presents acordàrem, a més de recollir signatures per a presentar en el mes d’octubre davant l’Ajuntament, crear un grup de contacte per promoure la campanya i realitzar un acte ludico-reivindicatiu per a octubre.

Si voleu participar activament en aquesta campanya, descarregeu-vos els full de signatures que teniu ací, recolliu totes les que pugueu. Conforme aneu recollint-les envieu-nos un correu electrònica a esports@mesalgemesi.com dient quantes en teniu. D’aquesta manera posarem un comptador en la web i us anirem informant del nivell de seguiment. Quan tingueu uns quants fulls, per favor, les entregueu al mostrador d’informació de l’Ajuntament en un sobre tancat adreçades a Més Algemesí. Cal recollir com a mínim 1500 signatures (no necessàriament han de ser d’usuaris) per tal que puguem fer pressió popular front aquesta mesura tan arbitrària i injusta.

Nosaltres ja hem fet tot el que està a la nostra mà, ara et toca a tu moure’t perquè la pràctica de l’esport no siga elitista ni un privilegi d’uns pocs.

 

Descarregueu la presentació per veure-la en el format correcte

 

Descarregueu el full per arreplegar firmes, entre tots hem d’aconseguir-ne 1500.