//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

El PAI fantasma d’Algemesí s’esfuma definitivament

El 6 de desembre la màxima autoritat d’Algemesí sorprengué a propis i estranys afirmant que s’anava a realitzar un PAI DE 700 vivendes als terrenys de l’antiga COPAL. En aquesta entrevista avançava, a més que es construiria  fins i tot, un hotel. Més Algemesí va ser en el seu moment l’únic partit que posa en qüestió tal projecte, donat que fa hui exactament mig any emetíem una nota de premsa (27 de desembre) denunciant que des de l’equip de govern es creaven falses expectatives sobre l’economia local. Denunciarem públicament aquesta maniobra política de distracció, denuncia que ara vegem ratificada.

Avui ens hem assabentat i hem comprovat documentalment que aquelles declaracions no constituïen més que un despropòsit i el seu únic valor és demostrar que l’equip de govern no toca dempeus en terra. Ens trobem davant un equip que es troba totalment incapacitat per dirigir els destins d’Algemesí donat que no sap interpretar la realitat que l’envolta. La prudència i la mesura han de ser qualitats que acompanyen a tota acció política de govern i que brillen per la seua absència en Algemesí. L’empresa VANNIR INVERSIONES S.A. que fou qui sol·licità el 30 de novembre l’enderroc i abonà 3.346€ en concepte de la llicència, taxes i fiança sol·licità el passat dia 28 de març la devolució d’aquest import, devolució que li fou concedida –a excepció dels 280€ de taxes- el dia 5 d’abril. S’esborra així, afortunadament, qualsevol possibilitat de concreció d’aquest oníric projecte.

No oblidem que tal i com ja explicàrem en la nota de 27 de desembre, aquesta situació es veia venir, donat que en juliol passat l’empresa propietària dels terrenys havia demanant el fraccionament dels 44.000€ que devia pagar d’IBI i que no havia pagat quan pertocava. Malgrat ser coneixedor d’aquest impagament la màxima autoritat d’Algemesí anunciava que es donava el primer pas  per a la construcció d’un PAI, tot i se sabedor d’aquest impagament. Un polític seriós no pot parlar o insinuar la realització de qualsevol PAI essent sabedor d’aquesta trista realitat. Aquelles precipitades i desafortunades declaracions desqualifiquen per a governar a qui les realitzà.

Més Algemesí, per a res lamenta que no vaja a fer-se realitat aquest PAI donat que Algemesí, ara per ara té suficients solars –recordem que la zona d’expansió del Pla encara té més d’un 50% de solars- i vivendes buides com per no necessitar de nous macroprojectes. No cal dir que el nou PGOU que ha entrat en vigor aquest any i que preveia la urbanització del sector de Xéxena amb més de 2240 vivendes de protecció pública ha nascut totalment mort per molt que des de l’equip de govern es continue defensant la seua necessitat. La reunió que fa un any celebrà l’alcalde d’Algemesí amb el gerent de l’IVVSA, Sr Sogorb, en la qual aquest últim afirmava que “vamos a relanzar este importante proyecto que permitirá satisfacer las necesidades de vivienda” resulta un insult a la intel·ligència donat que no existeixen tals necessitats.

Demanem tant a l’equip de govern municipal, com a la resta de polítics autonòmics que no enganyen a la ciutadania creant-los falses esperances. La promoció de l’economia local, autonòmica o estatal no vindrà per la reactivació del sector de la construcció, perquè aquesta no és la solució a la crisi, sinó la seua causa.

Presentar com a positiva i necessària la construcció de 700 o de 2440 vivendes en un poble que té més de 2000 vivendes desocupades és simplement i clarament enganyar a la ciutadania. Esperem i exigirem en plenari del dijous un aclariment d’aquelles declaracions i demanarem a l’equip de govern i a la màxima autoritat més responsabilitat, donat que entenem que la realització d’aquelles declaracions en el context en que estem fou un acte d’irresponsabilitat.