//
esteu llegint...

Economia i treball

Inacceptable que l’ajuntament dega als bombers les quotes de 2011 i 2012

L’Ajuntament d’Algemesí no ha pagat al consorci de bombers cap quota bimensual de l’any 2011 ni  tampoc les que duguem de 2012. En concret l’Ajuntament deu al Consorci de Bombers 159.669€ (informació oficial a data 25 de juliol). Per a Més Algemesí és un irresponsabilitat tal comportament, ja que si tots els Ajuntaments feren el mateix es posaria en risc l’existència del Consorci i del propi servei.  De la mateixa manera que presentàrem una moció per tal de reclamar el pagament del deute que la Generalitat (1’5 milions en aquell moment) i el Ministeri (1’7 milions) tenen amb nosaltres, ara reclamarem també que nosaltres abonem el que deguem. Aquesta petició la formularem en precs i qüestions en el plenari de demà, i si l’Ajuntament no abona abans del plenari de setembre, com a mínim, les quotes de 2011, transformarem la petició en una moció oficial.

En el plenari es donarà compte de l’informe de morositat en el qual s’indica que l’Ajuntament no deu cap factura endarrerida a cap empresa. I això és cert i cal felicitar-se. Però això es deu en part a que se selecciona estratègicament a qui pagar-li i a qui no. Novament cal recordar que l’equip de govern es vanagloria de la situació econòmica de l’Ajuntament –amb superable comptable i tot-; però novament cal denunciar la “cara oculta” de la seua gestió. Com les males netejadores, amaguen baix l’estora allò que no els interessa, en aquest cas el deute. El no abonar aquests diners és una decisió política de l’equip de govern. No s’abonen per tal de tenir liquidés per a projectes de cara a la galeria. A aquest deute, però, cal sumar-li uns altres 196.118’10€ que se deuen a la Diputació, i  que és la quantitat resultant de descomptar al que li deguem les subvencions que la Diputació ens deu a nosaltres. Principalment li devem encara alguna quota de 2009 del tractament del fem en la planta de Guadassuar. Aquestes actituds irresponsables d’Ajuntaments que, com el nostre, no pagaven, són les causants que ara devem pagar directament els ciutadans i ens resulte més car.

A judici de Més Algemesí l’actual equip de govern està buscant desesperadament liquidés monetària per concloure altres grans projectes que no tenen consignació pressupostària ni liquidés i que són, per a ells, “políticament” més rentable de cara a la galeria. Això ho poden fer perquè saben que, paguen o no, els bombers acudiran quan se’ls cride i que per tant l’impagament, que se silencia, no és percebut per la ciutadania que veu que tot funciona correctament.  Considerem que aquests deutes, almenys el relatiu al Consorci de Bombers, es podrien i es deurien haver pagat perquè ara per ara hi ha liquidés. Afortunadament per als algemesinencs i algemesinenques els bombers són uns professionals que realitzen magníficament la seua feina a Algemesí sempre que són requerits, però ha de quedar ben clar que l’Ajuntament d’Algemesí posa en perill els pagament de les nòmines d’aquests funcionaris amb aquesta pràctica totalment censurable.