//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

El PP d’Algemesí retira els títols honorífics a Franco i després se’n penedeix

En el ple celebrat per l’Ajuntament d’Algemesí el passat dia 20, els populars van acabar votant una esmena a la totalitat presentada per ells mateixos a una moció de Més Algemesí en la qual retiraven els títols honorífics concedits al dictador en 1946 i 1947, alhora que canviava la denominació de l’Av. País Valencià per Comunitat Valenciana. La seua esmena a la totalitat, que feia decaure la moció inicial i que adoptava conjuntament els dos acords, va ser aprovada per unanimitat dels presents, els 11 vots populars, ja que els restants 10 regidors de l’oposició van abandonar el ple abans de la votació.

Malgrat que la votació es va produir una vegada havia abandonat el ple l’oposició, malgrat que des d’un principi tant el grup proponent de la moció -Més Algemesí- i la resta de l’oposició van dir que no s’acceptava vincular els dos temes, malgrat que una vegada que es va abandonar la sala el PP podria haver retirat l’esmena a la totalitat i no haver votat ni l’esmena ni la moció, la veritat és que ho van fer, i amb això van acabar adoptant l’acord de retirar els títols a Franco i canviar el nom de l’avinguda.

No obstant això, després s’han penedit i el seu portaveu -Enrique Ballester- ha indicat a un periòdic comarcal (LEVANTE-EMV Edició de la Ribera) que encara que van votar a favor l’acord no té validesa perquè l’oposició no va acceptar el canvi de denominació de l’avinguda. Així doncs, el seu portaveu ha afirmat que “ni vamos a quitar los títulos a Franco ni vamos a cambiar el nombre de la avenida”. Novament l’Alcalde d’Algemesí i el seu equip de govern es resisteixen a desvincular-se del franquisme, i encara que en aquesta ocasió, després de 20 minuts de caos debatent què s’anava a votar i sent perfectament conscients en tot moment que cap regidor de l’oposició acceptava la seua proposta, el grup popular la va votar en solitari, i per tant van adoptar l’acord del qual després s’han penedit

Aquesta argumentació, que no invalida l’acord, no intenta més que acontentar al sector més dretà dels populars que no els perdonen haver llevat els honors al dictador. Una vegada més els populars d’Algemesí amb el seu Alcalde Vicent Ramón García al cap s’aferren a defendre la figura de Franco per la qual semblen sentir enyorança. Tot just fa un any aquest alcalde es va convertir en notícia nacional quan va afirmar davant del President Fabra que ‘El 20N és una data històrica, una data històrica perquè han mort grans persones de l’historia‘. Aquestes declaracions mai han estat corregides ni retirades, i això malgrat que es va presentar una moció perquè les rectificara i es va demanar la seua dimissió per no fer-ho.

El grup municipal MES ALGEMESÍ -junt amb la resta de l’oposició- treballarem per a desvincular totalment el nom d’Algemesí del de Franco, arribant, si fa falta, als tribunals per a demostrar la validesa i legalitat del dit acord, tot això sense perjuí d’emprendre la mesures oportunes per a restituir el nom a l’Avinguda del País Valencià i així evitar les molèsties per als veïns que comporta un canvi de nom