//
esteu llegint...

Economia i treball

Només 82 abonats a les pistes esportives a Algemesí dels 1.000 que esperava l’equip de govern

Intoxiquen l’opinió pública i venen com un èxit el fracàs de la política esportiva: 3 lloguers al mes per una pista de pàdel que costà 29.000€

 
Una vegada més el govern popular d’Algemesí intoxica a través del seu gabinet de premsa l’opinió pública local. Resulta hipòcrita, sense fer autocrítica, vendre ara com una benvolença dels governants el que és un fracàs en tota regla de la seua política esportiva. Es presenten ara com a salvadors i abanderats de l’esport quan són les seues decisions il·lògiques i irracionals les que han creat la greu crisi per les que està passant la pràctica esportiva a Algemesí.

En la nota de premsa en la qual comuniquen que baixen les tarifes “s’oblidaren” de dir que havien estat ells qui en gener de 2012. En contra de l’opinió de la resta de partits apujaren desorbitadament les taxes. D’aquest fet no mencionen res. Igualment al plenari passat tampoc feren cap tipus d’autocrítica ni admeteren cap error. El més preocupant no és això, sinó que una vegada més demostren que són un govern poc transparent i que no informa a la ciutadania. En l’expedient de baixada no hi ha cap tipus d’informe o estudi d’ús de els pistes que justifique la baixada. I no existeix perquè l’informe els perjudica. Més Algemesí ha demanat conèixer les dades d’ús de les pistes esportives de juliol a desembre de 2011 i de juliol a desembre de 2012 i amb dades oficials hem elaborat aquest informe. Els resultats són demolidors. En els segons semestre de 2011 es recaptaren 12.416’75€. En el mateix període de 2012, amb les noves taxes, 8.729’50, és a dir3.787`2€ menys. Malgrat que els movia l’afany de recaptar menys la seua escassa perspicàcia i el fet de no meditar les decisions que prenen els ha dut a recaptar un 30’25% menys.

A excepció del trinquet que utilitza l’associació de pilota valenciana en la resta d’esports han recaptat menys. La política del PP, en lloc de fomentar el nostre esport autòcton, el castiga.  Els que practiquen l’esport valencià per antonomàsia han passat de pagar 192€ en 2011 (105 vegades llogaren la pista) a 635€ en 2012 (115 vegades), han pagat més d’un 230% més. Han estat els únic.

La resta d’esports han pagat menys perquè han deixat de jugar. Front als 577 lloguers de frontó que es produïren en eixe mig any en 2011, en 2012 foren 273. L’ús del frontó es reduí un 52%. En tennis la reducció fou també d’un 52% (de 1915 a 905) En l’esquaix l’ús o lloguer de les pistes es escar major: fou un 69% inferior (de 1358 lloguers a 419 en el mateix període).

Però l’hecatombe ha estat en la pista de pàdel. Inaugurada el 25 d’octubre de 2011 fou llogada 62 vegades en poc més de dos mesos (unes 30 vegades per mes). En els últims sis mesos de 2012 fou llogada 18 vegades, 3 vegades al més o el que és el mateix la reducció del seu ús ha estat d’un 900% mensual. Estem parlant d’unes instal·lacions que han costat 29.000€.

Tot això sense comptar que el número d’abonats, que s’esperava superés el milers s’ha quedat en 82 en 2012, una xifra ridícula i que demostra que el poble d’Algemesí ha donat l’esquena a la política esportiva popular. Els popular d’Algemesí han dinamitat la pràctica esportiva en el nostre poble que fins el moment era important i destacable. La seua tossudesa el ha dut a no escoltar ni a la resta de partits ni a la ciutadania. Algú deuria assumir responsabilitats de tot el que hem contat. Malgrat tot, no aprenen i han refusat en plenari la proposta de Més Algemesí de reduir encara més els preus i crear preus atractius per col·lectius especials (joves, aturats, jubilats).

Front a la virtut política d’assumir els errors, fer autocrítica i demanar disculpes l’equip de govern opta pel triomfalisme, per amagar la realitat i per tirar-se flors amb un comunicat execrable. És evident que mentre estiguin al govern Algemesí no podrà tenir una autèntica política esportiva ni fomentarà l’esport amateur.