//
esteu llegint...

Economia i treball

Sabeu que podeu pagar l’IBI amb targeta de crèdit a la pàgina web municipal?

Tot i que des de dijous o divendres la pàgina web de l’Ajuntament d’Algemesí en una “cinta informativa” ho anuncia, molta gent no s’ha assabentat,  perquè se li ha donat, poca, molt poca difusió; i això que és un nou servei que facilita la vida dels ciutadans!  És per això  que MÉS ALGEMESÍ us informa que podeu pagar el rebut de l’IBI en la pròpia pàgina municipal.Per a poder pagar-ho cal disposar, això sí, de CERTIFICAT DIGITAL o de DNI electrònic -i el seu lector corresponent, clar-. Cal entrar en l’Oficina Virtual –trobareu l’enllaç a la dreta de la pàgina web- i baixar baix fins on posa  Portal Tributari. Punxeu-hi i  a continuació us demanarà el certificat. Evidentment s’ha d’accedir amb el certificat del titular del rebut. Una vegada escollit us dona vàries opcions. Trieu “Consulta de rebuts”. Seguidament us apareixeran els rebuts d’anys anteriors i el present. Feu clic al rebut i baix teniu l’opció de “Pagar”. (També us dona l’opció –fet clic a “imprimir”- de fer-vos un duplicat del rebut, per si l’heu perdut).

Per a poder pagar-ho cal disposar, això sí, de CERTIFICAT DIGITAL o de DNI electrònic -i el seu lector corresponent, clar-. Cal entrar en l’Oficina Virtual –trobareu l’enllaç a la dreta de la pàgina- i baixar baix fins on posa  Portal Tributari fent clic ací(podeu entrar . Punxeu-hi i  a continuació us demanarà el certificat. Evidentment s’ha d’accedir amb el certificat del titular del rebut. Una vegada escollit us dona vàries opcions. Trieu “Consulta de rebuts”. Seguidament us apareixeran els rebuts d’anys anteriors i el present. Feu clic al rebut i baix teniu l’opció de “Pagar”. (També us dona l’opció –fent clic a “imprimir”- de fer-vos un duplicat del rebut, per si l’heu perdut).

Quan premeu “Pagar” us remetrà a una pàgina segura d’una entitat bancària on podeu posar el vostre número de targeta i efectuar el pagament. Sols es pot pagar a través de targeta, però això també té avantatges, ja que si la targeta es de crèdit -i no de dèbit- ajornareu el pagament real de l’impost fins el dia que us carreguen el rebut de la targeta, tot i que l’Ajuntament el cobrarà abans. És una bona solució per a aquells que els vinga millor pagar el rebut a principi del mes que ve. Una cosa important: el sistema no actualitza automàticament la informació sobre si s’ha pagat o no el rebut. Així que si torneu a la informació sobre el rebut i indica que no està pagat, no us sorpreneu, ja que eixe canvi no és automàtic i es fa al cap d’uns dies de l’Ajuntament. Per saber si realment heu pagat el rebut, consulteu la informació relativa als moviments de la vostra targeta.

Recordeu que teniu fins el dia 20 per pagar la contribució.

Alguns membres de MÉS ALGEMESÍ ja ho hem pagat així, i és mot fàcil i senzill. Certament és una opció nova i molt interessant per molta gent que no té temps per anar a pagar al banc. Des de MÉS ALGEMESÍ volem felicitar als departament implicats en aquest nou servei per facilitar la vida als ciutadans –tot i que siga per a pagar-, encara que lamentem que amb els potents mitjans de comunicació que te l’ajuntament no s’haja fet una difusió adequada del nou servei. Una vegada més queda clar que els governants d’aquest ajuntament utilitzen principalment aquest mitjans per a tirar-se flors, però no per a informar de realment allò que importa. Però poc a poc aniran ensenyant-se. Esperem.