//
esteu llegint...

Economia i treball

Pàrquing: 4 places venudes, 103 desertes

El Sr. Alcalde participa a través d’un familiar però s’equivoca en el preu i no obté plaça.

 

La subhasta de les places del pàrquing que hui s’ha celebrat ha resultat d’allò més rocambolesca i el resultat, a més de desastrós políticament i econòmicament, ha estat sorprenent. D’entrada s’han comprat menys places de les esperades, sols 4. Des del punt de vista econòmic, polític i social, un desastre. El més sorprenent és que de les tres persones que participaven una s’ha quedat sense plaça. En concret una persona de la unitat familiar del Sr. Alcalde que volia optar a dues places. El primer participat s’ha adjudicat 3 places al realitzar una oferta un 10% superior al preu mínim establert, preu que d’entrada era un 10% inferior al que es demanà en gener de 2012. Com que ha adquirit 3 places tindrà un 5% de rebaixa respecte al preu que ha ofertat. L’altra persona adquirirà una única plaça per 10€ més del preu mínim establert i, al ser sols una. no obtindrà el 5% de rebaixa per adquirir-ne dues o més.

L’anècdota s’ha produït quan s’ha obert el sobre de preus de la tercera persona que participava, que era una persona del nucli familiar del Sr Alcalde. Volia adquirir dues places i posava, per ordre de preferència 5. Les tres primeres que enumerava eren les mateixes que s’havia adjudicat el primer participant, el qual havia ofertat més de 2.180 € per plaça que el primer edil. El Sr Alcalde oferia exactament el preu mínim. L’única opció que tenia el Sr Alcalde d’adquirir les dues places era quedant-se les que havia posat en 4t i 5é lloc, donat que ningú havia realitzat cap oferta per elles. Però heus ací allò cridaner i rocambolesc. Per error han confós el número físic de la plaça en el pàrquing amb el número de ordre de subhasta, el qual no coincidia en tots els casos donat que hi ha places –minusvàlids i motos- que no han eixit a la venda. Això ha fet que haja realitzat una oferta per eixes places inferior a la mínima (entre 500 i 1.000€ per baix). El resultat de tot plegat? El Sr Alcalde s’ha quedat sense poder adquirir cap plaça del “seu” pàrquing per haver estat poc generós a l’hora de fer les ofertes i per no haver sabut omplir correctament els papers. És cert que és un error, però no deixa de ser cridaner venint del pare “intel·lectual” del projecte.

Afortunadament per ell té ara la possibilitat d’esmenar l’error en una segona subhasta presencial que es realitzarà en els següents dies i que està prevista en el plec. No obstant això, no deixa de ser cridaner que el Sr Alcalde es veja “forçat” per les circumstàncies i per minimitzar el fracàs rotund del procés a tenir que comprar ell mateix places. Igualment resulta cridaner que decidisca rebaixar un 10% el preu de les places en aquesta subhasta i que a més atorgue un 5% de rebaixa si se compren dues o més places, tal i com era la seua intenció. Aquestes decisions, tot i que legals, són poc estètiques.

De totes formes, que ell mateix -o persona pròxima- s’equivoque a l’hora d’interpretar el plec que ell mateix aprovà és paradoxal. Errar és humà, i ho entenem, però hi ha errors que criden l’atenció i aquest n’és perquè és la persona menys adequada per equivocar-se. Igualment resulta també molt cridaner que una de les places haja estat sol·licitada pels tres participants i que l’oferta més baixa de totes haja estat la del primer regidor. Aquella persona que ha posat el poble d’Algemesí en aquest problema, a més, és la que més intenta profit intenta treure de la situació.

Siga com siga, el ben cert és que dels més de 2 milions que es podrien haver recaptat –el valor de la planta supera els 3- sols s’ha recaptat per ara 88.908€. Eixe era el gran negoci per al poble d’Algemesí? Invertir 6,4 milions en un pàrquing del qual hem venut menys d’un 4% de les places d’una planta i menys d’un 2% del total?. Se’ns ha venut com una oportunitat i ha estat un estafa en tota regla. De projecte estrella ha passat a estrellat.

Des de Més Algemesí exigim, com a mínim, una compareixença pública del màxim responsable municipal per tal que reconega, l’error i demane disculpes a tot el poble d’Algemesí, quan no que abandone el càrrec.