//
esteu llegint...

Cultura i festes

La Festa d’Algemesí a l’abast de 1.500 milions de persones

festesalgemesi.com UNA GUIA ON-LINE EN 10 IDIOMES PER A MÒBILS I TÀBLETS.

MÉS ALGEMESÍ i l’associació L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ posaren l’any passat en funcionament la pàgina festesalgemesi.com per a proporcionar informació útil i pràctica tant al visitant com als propis algemesinencs, i omplir un buit de promoció de la Festa que ningú estava ocupant. És una pàgina web innovadora, sense precedents al món de la difusió cultural. Està basada en Google Maps, on el visitant pot trobar informació que no està disponible en cap altre lloc. Pot consultar el recorregut de cada processó, els millors llocs on veure-la, pot veure on pot anar a aparcar o a dinar. La pàgina l’informa a l’usuari d’on està ell,  i durant la celebració de la processó posicionarà a través de GPS els principals ball o el final de la processó. Qualsevol usuari podrà indicar on està i trobar fàcilment el millor camí per anar a veure–la. A més a més, podran veure en directe l’entrada i l’eixida de la Plaça Major de cada processó, gràcies a la càmera web que instal·larem i a altres redifusions. L’any passat les processons va ser seguides per més de 12.000 espectadors d’arreu del món a traves del streaming de vídeo que vàrem habilitar, i enguany esperem superar amb escreix eixa xifra. Accedint a tv.festesalgemesi.com aquells mitjans de comunicació digitals que vulgueu retransmetre la nostra emissió podreu fer-ho.

Pel que fa als algemesinencs, a més de les utilitats anteriors, poden també descobrir on es fa cada assaig de ball, saber si falta molt per a que arribe la processó al punt on està, així com seguir els tuïts més importants en l’etiqueta #FestesAlgemesi que hem creat. Animem a tots els ciutadans i a tots els mitjans de comunicació que cobriu la Festa a fer-nos arribar les vostres notícies i comentaris a aquesta etiqueta. Enguany hem treballat a nivell intern per millorar el servei i hem optimitzat la pàgina especialment per a ser consultada en tàblets i mòbils.

Però a més de guia electrònica, cal destacar l’abundant i curada informació que sobre els balls i els elements de la processó ha elaborat L’ULLAL CULTURAL d’Algemesí, i que a l’igual que la pàgina de serveis, està disponible en 10 idiomes. L’any passat tota la informació sobre les Festes estava disponible en valencià, castellà, gallec, anglés, francès, italià i alemany. Enguany s’ha completat la traducció a l’eusquera i s’han afegit les traduccions al japonès i a l’àrab. D’aquesta manera tota la informació sobre les Festes de la Mare de Déu de la Salut la poden llegir més de 1.500 milions de persones en la seua llengua materna. I més de 2.000 milions si tenim present que l’anglés és segona llengua en molts països.  Això significa que  festesalgemesi.com és la pàgina de tot l’Estat sobre una festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat que està a l’abast de més gent.

Aquesta és la xicoteta aportació de MÉS ALGEMESÍ i L’ULLAL CULTURAL a la Festa: donar a conèixer a arreu del món el treball de tota la gent que balla i toca en les processons de la Mare de Déu de la Salut.  Es tracta doncs que la Festa no sols siga Patrimoni de la Humanitat sinó que anys rere any estiga més a l’abasta de tota la humanitat.

Salutacions i us esperem en les Festes de la Mare de Déu de la Salut.

 

 

 

Carmel Ferragud.                                                                                          Josep Bermúdez

President de L’ULLAL CULTURAL                                                            Portaveu de MÉS ALGEMESÍ

D’ALGEMESÍ

 

banner