//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

Fora semàfors

Des de Més Algemesí defensem un model de poble més eficient i tranquil. Com a exemple d’aquest model, volem fer referència a una d’eixes idees que, creiem, poden fer d’Algemesí una millor ciutat. Pensem que canvis xicotets i de baix cost com aquest poden tindre un impacte gran millorant la vida molts algemesinencs, al reduir el temps dels desplaçaments per l’exterior (amb el que això suposa per a la comoditat dels conductors i per a la contaminació), i a l’hora alliberant el centre d’eixe trànsit agressiu fomentant la circul·lació per l’exterior, que també resulta més lògic…

Portem ja unes setmanes amb el trànsit desaparegut del centre del poble, i amb ell, la possibilitat de gaudir més que mai de la tranquil·litat de no escoltar els motors, respirar els seus fums i estar atents per a evitar que t’atropellen.

Pensem que és tot un avanç i ens agradaria, i esperem que a tots els algemesinencs, que eixa situació NO fóra temporal. Sinó més bé que s’aprofitara una cosa tan valuosa com el canvi de costums dels conductors per guanyar definitivament eixe espai per a tots.

Per a reforçar eixe canvi, potser caldria plantejar si la artèria principal de la ciutat per a desplaçar-se, les rondes del Calvari i d’Alzira, podrien resultar més atractives encara per als conductors i apartar el centre de quasi totes les rutes més habituals que solem fer els algemesinencs per desplaçar-nos.

A les rondes tenim cinc punts on hi han interseccions importants. Dos d’ells ja compten amb rotondes. Tenint en compte que una rotonda no té perquè implicar un cost elevat (es pot fer simplement amb pintura i testos amb plantes), potser seria moment de demanar fer més fluid el trànsit a les rotondes amb la creació de les tres rotondes restants:

  • A l’eixida del pas inferior del pont roig, al principi del parc
  • A la connexió amb el carrer dels Arbres i l’estació
  • A la connexió amb l’Avinguda del País Valencià

Llevant aquestos tres encreuaments amb semàfors, s’agilitzaria el tràfic i es donarien més opcions per al canvi de sentit. Per exemple, venint del carrer Nou per anar cap a Alzira (línia verda), o per a entrar al carrer Cervantes venint de València (línia blava), caldria continuar fins la següent rotonda per fer el canvi de sentit. Com que tindríem més rotondes i cap semàfor, aquestos canvis serien molt més ràpids, no parant els vehicles que venen darrere com passa ara.

Per últim, ens agradaria insistir en la més que necessària rotonda del camí de la Creueta (el del Cervantes) amb la CV-512. Es tracta d’un encreuament molt perillós i sembla mentida que passe tant de temps sense que els responsables facen alguna cosa. Estem esperant la macabra notícia d’un accident en víctimes mortals per posar-nos en marxa? Al final els responsables sempre funcionen igual… a colp de risc electoral.

Article també publicat a Creixent Algemesí.