//
esteu llegint...

Més Algemesí

Més Veu Jove repararà la màquina rovellada de l’entrada d’Algemesí

DESPRÉS DE DOS ANYS I MIG DE D’INACCIÓ DE L’EQUIP DE GOVERN, LA PINTARÀ AMB ELS COLORS DE LES MUIXERANGUES COM REGAL DE REIS AL POBLE D’ALGEMESÍ.

Quan el visitant arriba per primera vegada a Algemesí per la CV-512, per la carretera d’Albalat-Alzira, la primera impressió d’Algemesí que s’emporta és totalment negativa. Es troba amb una màquina antiga d’asfaltar, pintada de groc, dalt d’un pedestal, totalment deteriorada, amb bonys, plena de rovell, amb la pintura alçada… La imatge que s’endú és totalment negativa, la d’un poble totalment deixat (Podeu veure unes fotos en aquest enllaç).
En juny de 2011, en el primer plenari ordinari de la legislatura, ja presentàrem una moció per remeiar aquesta lamentable estampa que estàvem donant. Tot i que nosaltres seríem partidaris de retirar la màquina, perquè entenem que al estar ubicada en una corba que segueix a una recta, no deixa de representar un perill, el que sí que tenim clar és que, si està, cal mantenir-la mínimament presentable. No cal dir que, com sempre, votaren en contra d’una cosa positiva per Algemesí. Dos anys i mig després, i malgrat que en plenari l’equip de govern va dir que s’actuaria, l’estat de la màquina-escultura és cada cop pitjor. MÉS ALGEMESÍ i MÉS VEU JOVE lamentem profundament la deixadesa de l’equip de govern, i donat que ells no estan disposats a treballar per millorar la imatge de la ciutat, nosaltres sí.
És per això que MÉS VEU JOVE demanà en la seua “carta als Reis” un kit complet de reparació d’aquesta màquina, i els Reis han tingut a bé concedir-ho. MÉS VEU JOVE i MÉS ALGEMESÍ regalaran al poble d’Algemesí l’agençament d’aquesta maquina. MÉS ALGEMESÍ es farà càrrec de totes les despeses de material i pintura que facen falta per reparar estèticament la màquina, i MÉS VEU JOVE, i tots els que vulguen col•laborar, posaran les ganes i la mà d’obra per dur endavant aquesta reparació.
Hui mateix hem demanat per via registre oficials els permisos per a realitzar aquesta acció popular el proper dissabte 15 de febrer. Esperem, de tot cor, que l’equip de govern que no ha mostrat cap interès en treballar per millorar la imatge d’Algemesí, no pose cap impediment a l’hora de realitzar aquesta acció i que col•labore eixe dia col•locant la senyalització del trànsit que siga oportuna.
Per la nostra banda pensem donar-li un toc local a aquesta mena d’ornat urbà, i per això en compte de pintar de groc aquesta màquina, la pintarem amb els colors de les muixerangues i amb motius al•lusius a Algemesí, per tal que allò que veja el visitant quan entre al poble no siga una cosa lletja i abandonada, sinó un recordatori que va a entrar a un poble dipositari d’un Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Convoquem per tant a tots els algemesinencs i algemesinenques a participar en aquesta acció popular i en aquest dia que serà un dia lúdic. MÉS ALGEMESÍ convidarà a tots els participants que eixe dia es duguen l’esmorzar.
Lamentem profundament, que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algemesí, que ha de treballar per donar una bona imatge del poble d’Algemesí no ho faça, que durant dos anys i mig ens ha estat enganyant dient-nos que sí farien alguna cosa i continuem en el mateix punt, o pitjor. Per això MÉS ALGEMESÍ i MÉS VEU JOVE ens veuen obligats a suplir la seua inacció, deixant ben clar que treballar per Algemesí és sempre un honor.