//
esteu llegint...

Economia i treball

200 persones irrompen en la sala on es feia l’examen i provoquen la suspensió

El govern del PP d’Algemesí es burla dels aturats convocant a 1241 persones en una sala on no cabien

MÉS ALGEMESÍ  lamenta la desconsideració que han tingut el polítics del PP  d’Algemesí convocant a 1241 persones a un examen en una sala on no podrien cabre tots, i creant una situació de desempar, ràbia i impotència en la gent que havia posat les seues esperances en aquesta convocatòria. No es pot jugar així amb la gent que tant mal ho està passant. El mínim que es mereixen és que les coses es facen bé, i no que se’ls considere com a borregos. Aquesta decisió personal del Sr Alcalde podria haver acabat pitjor del que ha acabat si els ànims s’haveren descontrolat més. La gent s’ha sentit enganyada pel PP i s’ha amotinat per la desconsideració que els populars han tingut cap a ells.

No ens estranya, que tal i com establa plantejada la situació, el tema haja esclatat i s’haja produït literalment un motí en l’examen per a les borses que treball que s’havien convocat. Han convocat a 1241 persones a una sala que tenia com a aforament màxim 1000, la qual cosa és una temeritat i una irresponsabilitat, ja que no han habilitat altres sales del centre. Tot i això, l’aforament, per qüestions de distàncies i infraestructura, era menor, donat que no hi havia seients i taules per a 1.000, sinó per a menys. Però com  que tots estaven convocats a la mateixa hora aproximadament unes 200 persones –que havien pagat els seus drets d’exàmens- s’han quedat sense poder accedir. El membres del tribunal, que no havien ni triat el lloc ni la data i hora única per a tots, han intentat donar solució, indicant a la gent que faria l’examen després. Però com que s’havia endarrerit l’examen que començava vora les 12.45,  la gent que ha quedat fora ha entrat en la sala quan ja s’estava celebrant l’examen cridant i reivindicant el seu dret a fer també l’examen. Després de la irrupció d’un xicotet grup de persones, i finalment de la totalitat de gent que estava esperant. el president no ha tingut més remei que suspendre l’examen, la qual cosa ha enutjat als que estaven fóra i als que estaven dins,  creant-se moments de tensió, tal i com es pot veure en vídeo. Finalment la intervenció mediadora de la policia local ha aconseguit calmar el ànims. Amb posterioritat un grup de 40 persones s’ha desplaçat a l’ajuntament per parlar amb l’Alcalde i presentar una reclamació, la qual cosa ha provocat que havera d’acudir novament la policia local a calmar els ànims que estaven exaltats.

Algemesí no es mereix que els pèssims gestors polítics que tenim deixen el nom del nostre poble per terra. Ha estat molta la gent d’altres poblacions que ha vingut, i fins i tot ha vingut gent d’altres comunitats autònomes com Andalusia, que associaran per sempre Algemesí a desorganització.

Ací els únics responsables d’aquesta situació són els polítics incompetents que governen l’ajuntament, que en primer lloc han creat una falsa expectativa amb aquesta oposició, penjant-se medalles com a que combatien l’atur, quan en realitat aquestes són unes borses de treball que donarà treball sols a unes poques desenes de persones durant 3 mesos a l’any. A més, el canvi i modificació de les bases una vegada publicades ha fet que aquesta borsa estiga impugnada pels sindicats i fins i tot és possible que una vegada conclosa siga anul·lada. Per un altra banda tot i que són cinc borses de treball diferents, han convocat a tota la gent a un únic primer exercici, cosa de dubtosa legalitat, ja que qui s’ha presentat a les 5 borses té dret a 5 exercicis diferents i no jugar-s’ho tot a una sola carta. El nivell d’improvisació és tal en el Partit Popular que fins i tot nomenarem primerament un tribunal que no era vàlid. I ho han conclòs amb un número insuficient de cuidadors (1 per cada cent convocats), ja que molta gens ens ha comentat que la gent que estava dins estava filtrant l’examen als que devien fer-lo després.

Cal deixar ben clar que l’únic responsable d’aquesta surrealista situació és el Sr Alcalde, i no els membres del tribunal, víctimes també de la situació que han hagut de suportar l’enuig de les persones. Qui decideix el lloc i que la convocatòria és única és el Sr Alcalde que en un decret d’alcaldia publica les llistes, nomena un tribunal que no era correcte i després rectifica, i estableix dia i hora. Ell i sols ell és l’únic responsable i al que gens l’importa la gent que està passant-ho mas, sinó sols assegurar-se el cobrar 60.700€ a l’any. Esperem i exigim que en el plenari de hui, i a través dels mitjans de comunicació públics, demane disculpes als afectats per la situació que ha provocat, així com al tribunal i al seu president que han viscut grans moments de tensió per culpa d’un alcalde que no pensa mai les coses. Novament una decisió seua ha tacat el nom d’Algemesí. Els algemesinencs no ens mereixem tenir aquest nefasts gestors.