//
esteu llegint...

Economia i treball

EL MERCAT D’ALGEMESÍ: DEL “COST ZERO” A 1’2 MILIONS DE FONS PROPIS

L’EQUIP DE GOVERN PROPOSÀ AHIR DESTINAR 1’2 MILIONS DE FONS PROPIS PERÒ ENVIA UNA NOTA DE PREMSA DIENT EL CONTRARI

Durant dues legislatures el PP d’Algemesí ha mentit descaradament a la població. En 2007 el nou alcalde prometé que “el nou mercat no costarà res als algemesinencs” (Butlletí d’Informació Municipal de setembre 2007), prometé un edifici del Mercat a “cost zero”. Quan han vist que això era impossible de complir, en un fullet “desinformatiu” que repartiren fa un mes per totes les cases mentiren a la ciutadania dient que “se han conseguido 880.000€ en subvenciones para poder pagar las obras de construcción del edificio”. En el BIM de març de 2014 ja havien mentit a la població quan afirmaren que “será subvencionado prácticamente en su totalidad, siendo financiado el resto con remanentes generados del año 2013”. I ahir mateix enviaren un comunicat dient que se “subvencionará casi en su totalidad con fondos externos, de remanentes y subvenciones”.

A hores d’ara, a falta de saber si la subvenció que anunciaren de Conselleria de 200.000€ es materialitza o no, no existeixen cap altra quantitat significativa de subvenció. Segons l’equip de govern el cost de l’edifici és de 1’1 milions més IVA, és a dir, 1’3 milions, tot i que pensem que ascendirà a 1’5. Doncs dels previsibles 1’5 milions d’euros que costarà, l’equip de govern comunicà també ahir que té previst finançar amb fons propis, és a dir amb diners propis, quasi 1’2. Els 100.000€ restants, a falta de saber si es concedeix la subvenció de 200.000€, serien els diners de la venda del garatges.

Queda clar que el PP d’Algemesí ha mentit descaradament a la ciutadania prometent un mercat a “cost zero” que finalment serà un Mercat a cost “1’2 milions de diners municipals”. En el mes de març enganyen a la ciutadania en un mitjà de comunicació públic -pagat amb diners del tots- dient que “el coste total de 1.100.000 más IVA, de los cuales 980.000€ seran aportados con subvenciones” i un mes i mig després ens informen que va a destinar 1’2 milions d’euros de diners municipals a un projecte que diuen que val 1’3 milions. El súmmum de la pocavergonya és que al mateix temps que ens enviendocumentació oficial indicant que destinaran 1’2 milions de fons propis a l’edifici, envien a la premsa un comunicat indicant que el Mercat es finançarà amb “fons extern”. Tenim un equip de govern i un primer regidor que es mantenen en el poder mentint. Menten més que alenen.

Una societat democràticament madura no permetria que uns mentiders compulsius com aquests continuaren dirigint la vida d’un poble. Quan fa mes i mig afirmaven que anava a pagar-se tot amb “subvencions” sabien perfectament que això no era possible, però malgrat tot ho digueren. I fins i tot ahir, quan ja havien comunicat el contrari, continuen enganyant a la ciutadania a la qual tracten com a idiota.

La mentida, la improvisació i la rectificació contínua és la marca de la casa dels pitjors gestors que ha tingut mai l’Ajuntament d’Algemesí: l’equip de govern del PP. Atrevir-se a afirmar de l’anterior projecte, que es finançava amb subvencions i amb els cànons que aportaven els adjudicataris, que “con el tripartito, hubiera costado a las arcas municipales, más de 1.000.000 de euros” quan són ells els que van a aprovar destinar 1’2 milions de fons propis a la construcció de l’edifici demostra la baixesa moral dels qui ens governen, que pensen que per mantenir-se en el poder tot val, fins i tot mentir. Ca recordar que el romanent que pensen destinar a açò no són fons externs, sinó propis.

MÉS ALGEMESÍ presentarà un escrit per registre d’entrada per demanar que en el proper BIM l’equip de govern rectifique la informació falsa que va proporcionar als ciutadans i demane disculpes per haver-los enganyat. No es pot tolerar que als ciutadans se’ls enganye amb diners públics. Duem set anys de mentides i intoxicacions que s’han d’acabar ja.