//
esteu llegint...

Cultura i festes

El Pla, un magnífic barri… si millorem algunes coses.

 

Us oferim un resum de l’assemblea de barri al Pla, d’allò que ens digueren els veïns i que posarem damunt la taula en l’ajuntament.

En primer lloc volem agrair al veïns i veïnes que el passat dimecres, dia 7 de maig assistiren a l’assemblea de barri que convocaren la seua participació i el fet que ens acolliren tant bé, ja que fou una xerrada cómoda i distesa. Tal i com quedarem, informem a tot el poble sobre la realitat d’un barri que potser és desconeguda per molts.

I es que, després de la introducció d’un portaveu de MÉS ALGEMESÍ explicant la finalitat d’aquestes Assemblees de Barri, que no és altra que la d’escoltar totes les inquietuds, problemes i necessitats que té un barri, per tal de fer-les al consistori, us tocà parlar a vosaltres. I vosaltres fóreu clars i directe al respecte.

Els problemes que senyalàreu foren principalment els següents:

  1. Insalubritat, falta de neteja i conscienciació: el greu problema dels solars.

Tant els carrers, com les zones d’esplai com puga ser la plaça o jocs infantils, no tenen un aspecte òptim de neteja. Segons ens contàreu ara, i ja ens haveu contant en altres ocasions a través del nostre mapa, son varies les causes que van des de la falta d’educació o conscienciació cívica (a l’hora de respectar els horari de treure el fem al carrer, a l’hora de recollir els excrements canins, a l’hora de donar de menjar als felins abandonats…) fins a l’existència de nombrosos solars oberts, que és en el que més insistíreu.

Aquest solars, i insistíreu en els del carrer Ribera Baixa de propietat municipal, generen mals olors i provoquen plagues d’insectes i rosegadors, que afecten a les finques adjacents i s’estenen per tot el barri. A mode d’exemple, alguns veïns relatàreu l’existència de rates mortes durant dies i picades d’insectes a molts habitants de la zona. Criticàreu, tal com hem fet nosaltres des de que entràrem en la corporació que l’ajuntament no predicarà amb l’exemple que obligue als veïns a tancar els solars particulars però ell no tanque els seus. Teniu més raó que un sant!

  1. Falta de condicions i manteniment del barri. Millora del parc infantil.

Les zones dels jocs infantils es troben necessitades de neteja i manteniment, i en general tot el parc. En parlàreu de perills per als xiquets com la falta de registres a algunes faroles que tenen els cables a la vista. Sapigeu que ja hem presentat un escrit al respecte. També en parlàreu d’un problema amb l’albelló d’una font que representava un perill també pels xiquets i xiquetes

Però és la falta d’ombratge en la zona de jocs el que més us preocupava, perquè feia insuportable l’estància i gaudi per als menuts i majors a determinades hores, juntament amb la proximitat de la zona pipi-can que afavoria l’existència de puces que acabaven picant a alguns xiquets.

A més a més ens plantejàreu millores també en la il·luminació d’algunes zones del Pla. Algunes estaven sobreil·luminades i d’altres infrail·luminades. A açò cal afegir que ens explicàreu que una única persona per a la neteja del barri és insuficient per a les seues dimensions i circumstàncies. Obvi.

  1. Necessitat d’elements de bandes sonores en alguns carrers

Hi ha carrers on els vehicles agafen una velocitat perillosa (principalment el C/ Albotaina)i reclamàreu la col·locació de les bandes sonores existents amb anterioritat.

  1. Major presència policial (policia de barri o proximitat)

Aquest és un problema comú a tot el poble. Ens contàreu que fa uns mesos entraren a furtar a diverses cases a plena llum de dia, i fins i tot molt prop de l’edifici de la policia. Reclameu, amb encert, que la policia de tant en tant passatge pels vostres carrers i places.

Però com a ciutadans actius i preocupats pel vostre entorn ens féreu arribar també propostes de millora, que nosaltres incorporarem al nostre programa electoral i, si tinguérem ocasió les posaríem damunt la taula a través d’uns pressupostos participatius.

La més clara i unànime que allí esmentàreu, a més de la millora de la zona infantil existent ja comentada, fou la de fer una zona d’esplai per a gent jove (amb porteries, cistelles…). La Plaça de Pla té unes dimensions que propicien la instal·lació d’elements d’oci que no es limiten a les edats més menudes. Caldria estudiar-se algunes d’elles per al públic juvenil i que pogués dinamitzar el barri. A mode d’exemple, els assistents anomenàreu les zones de joc que hi ha en la plaça de la Ribera o enfront de Santa Anna.

En definitiva mostràreu preocupació pel vostre barri, el qual penseu que és un bon barri per viure, tranquil, i que amb una poca atenció municipal milloraria molt. Nosaltres per la nostra banda ens comprometérem a portar aquest tema en plenari. En el de maig els exposarem en precs i qüestions i després els presentarem en forma de moció.

Simplement agrair la vostra presència i animar-vos a que continueu defensant el vostre barri, que és defensar el nostre poble. Penseu-vos la idea que sorgí allí de fer una associació de veïns. I ja sabeu que ens teniu a la vostra disposició per al que necessiteu a través de la pàgina web.

Ací teniu l’enllaç a les fotos.

https://www.dropbox.com/s/eg8fsm5km40dbi9/2014-05-07%2019.45.00.jpg

https://www.dropbox.com/s/352u3dypl4g1np3/2014-05-07%2019.45.03.jpg
https://www.dropbox.com/s/miftfaigb2l489d/2014-05-07%2019.45.07.jpg

Fins l’any que ve que esperem tornar a trobar-nos.