//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

Nova “alcaldada”: S’enfada amb el portaveu de M+s i tanca el plenari abruptament

Amenaçà amb expulsar al portaveu de M+s del plenari que demanava que es retractara d’unes acusacions falses

Més algemesí lamenta profundament l’actitud que després d’esperar dos mesos una rectificació d’una acusació falsa que va fer el senyor Alcalde sobre el portaveu de MÉS ALGEMESÍ aquest no tinguera la valentia d’admetre clarament que no era cert el que va dir en plenari de març i retractar-se sense cap gènere de dubtes. En aquell plenari afirmà, malgrat que se li dia que no, que MÉS ALGEMESÍ havia publicat una nota de premsa criticant que a uns xiquets que participaren en una gala benèfica se’ls pagara un entrepà i un refresc. Tot que se li va insistir en que tal nota no havia existit el primer regidor afirmà de manera prepotent que al proper plenari ell la portaria i l’ensenyaria.

En precs i qüestions, intervingué en primer lloc –i últim- el portaveu Josep Bermúdez demanant-li que ensenyara la nota o es retractara del que havia dit. El Sr alcalde contestà que l’havia buscada però no l’havia trobada, però que ell en el seu moment l’havia llegida en la pàgina web, la qual cosa no és certa. L’alcalde intentava desprestigiar al nostre portaveu insinuant clarament que MÉS ALGEMESI havia retirat el text de la web, un text que mai s’ha elaborat, penjat o difós. El portaveu de MÉS ALGEMESÍ s’enutjà i li explicava que no era possible això i que no digués mentides. El Sr Alcalde el va fer callar i no li donà la paraula dient que ja no la tenia. Malgrat el seu enuig el portaveu esperà a que acabara la intervenció la primera autoritat i després demanà la paraula per “al·lusions”, aspecte que està recollit en el Reglament Orgànic. No obstant això, i tot i que el nostre portaveu insistia en que tal nota no existia, que mai havia criticat això i que es retractarà, el Sr alcalde es negava a concedir-li el torn d’al·lusions, i insistint-li en que no tenia la paraula li va dir: “a que et tire del plenari?”, la qual cosa va provocar que el nostre portaveu li contestara “a que no em tires del plenari?”, i llavors el senyor Alcalde, perdent tots els papers, va concloure “S’ha acabat el plenari, tots a casa”, alçant-se i abandonant el seient. D’aquesta manera abrupta, sense precedents i antireglamentària acabà el plenari sense donar la paraula a la resta de regidors que la tenien demanada; ni al públic. En cap moment el Sr Alcalde fa fer les tres crides a l’ordre que marca l’article 95 del Reglament Orgànic i Funcional i simplement va realitzar una declaració d’intencions sense cap valor jurídic o formals.

Un alcalde no pot agafar una rabiola quan veu que està quedant en evidència com a un mentider, ni pot acabar sobtadament un plenari saltant-se el reglament que marca com a preceptiu el punt de precs i qüestions. Tenim un alcalde que lamentable no sap conduir el plenari ni aplicar el reglament. El Reglament estableix que qui es considere al·ludit podrà sol·licitar un torn de rèplica que serà breu, i malgrat que el Sr alcalde qualifica de mentider al portaveu no li concedí la paraula. Tampoc pot amenaçar a la primera d’expulsió sense fer una crida formal a l’ordre ni seguir el reglament. L’alcalde d’ahir no estigué a l’altura de les circumstàncies i es comportà infantilment, com fa en moltes ocasions. Les formes autoritàries del primer regidor s’han imposat al seu paper com a moderador i garant del reglament, reglament que dubtem que conega a la vista del que ha fet.

Els membres del grup municipal MÉS ALGEMESÍ no deixaran que públicament es pose en qüestió la seua honorabilitat amb falses insinuacions i acusacions i, sempre que açò passe, demanaran una retractació pública dels difamadors. Això és el que ahir va passar, però el Sr alcalde preferí deixar sense parlar als nostre companys regidors, incloent la regidora de MÉS ALGEMESÍ Lorena Calatayud, i al públic, que admetre inequívocament que mai havia existit eixa nota.