//
esteu llegint...

Economia i treball

El TSJCV obri un expedient governatiu per aclarir què ha passat

 

L’anul·lació  de la “censura prèvia” és un triomf de la TRANSPARÈNCIA de M+S ALGEMESÍ

El dia 9 de juliol els regidors de M+S ALGEMESÍ es personaven en les dependències del TSJCV per presentar un escrit de protesta relatiu a totes les informacions que estaven apareixent en la premsa sobre les mesures cautelars de “censura prèvia” que el Jutjat d’Instrucció número 7 d’Alzira havia pres.

Hui mateix hem rebut una notificació informant-nos que la Presidenta del TSJCV ha acordat l’obertura d’un Expedient Governatiu sobre el tema en el qual reclama al Jutjat implicat que en el termini de cinc dies presente un informe explicant el que ha passat. M+S ALGEMESÍ valora molt positivament aquesta notícia perquè això permetrà, si es té voluntat d’aclarir les coses, saber com ha estat possible que en una providència s’haja intentat limitar les llibertats individuals i col·lectives d’una persona i d’un partit polític. Res del que està passant en aquest tema és normal. No és normal ni les mesures cautelars adoptades, ni la manera com s’han adoptat, ni el fet que en cap moment el jutjat haja comunicat a aquesta part implicada res. Cal recordar que a dia de hui no se’ns ha notificat res del que ha passat.

Tal i com insistim, tot el que envolta a la factura dels 28.100€ és estrany. Una factura que la fiscalia dóna per vàlida i correcta, que malgrat això l’ajuntament reclama el retorn del 70% de l’import, que el facturant vol tornar el 100%. I més estrany resulta que s’admeta una demanda d’injúries en aquest context quan tota la informació que hem proporcionat és no sols veraç sinó vertadera. És encara més estrany i incomprensible que un jutjat, que se suposa que és qui ha de fer resplendir la veritat, el que acabe fent és decretar que qui ha de callar és qui està dient la veritat.

Afortunadament no ho han aconseguit. De fet, en el dia de hui hem tingut coneixement a través de la premsa, a l’igual que la resta de mortals, que el desficaci de providència de dia 2 de juliol que adoptava mesures censores inaudites en la recent història de la democràcia, ha estat anul·lada. Considerem aquesta anul·lació, a més d’esperable, era una decisió de sentit comú i és una victòria de la transparència front a l’obscurantisme. Aquells que han volgut utilitzar la justícia amb la finalitat política de callar la veu crítica de M+S ALGEMESÍ i del seu portaveu han estat clarament derrotats. El que més ens preocupa no és sols que alguns hagen intentat utilitzar la justícia per callar-nos a nosaltres i a la premsa, sinó que quasi ho hagen aconseguit., així com que hagen trobat, presumptament, una possible col·laboració en la pròpia administració de justícia, col·laboració que d’existir esperem que l’Expedient Governatiu ara obert delimite, corregisca i sancione.

Aquest fet no pot quedar impune ni ser tractat com un simple “error” perquè no ho és. Confiem que tant el TSJCV com la pròpia Fiscalia, a la qual informàrem de tot el dia 10 de juliol, aclarisquen en profunditat què ha passat. Per la nostra part, una vegada personats i quan siga el moment processal oportú estudiarem si realment, tal i com sembla suggerir la pròpia resolució d’anul·lació, s’ha produït en tot aquest embolic una clara indefensió. Mentre tant M+S ALGEMESÍ i el seu portaveu Josep Bermúdez continuaran sent la veu crítica en l’ajuntament d’Algemesí i l’única oposició real a l’equip de govern. Continuarem explicant a l’opinió pública tots els excessos polítics i irregularitats administratives que detectem caiga qui caiga.