//
esteu llegint...

Participació i transparència

L’ajuntament d’Algemesí amaga a la ciutadania el Catàleg de cases protegides

L’ENGANYA POSANT EN LA PORTADA DE LA WEB UN ACCÉS A L’ANTERIOR CATÀLEG PER TAL QUE NO ES PRESENTEN AL·LEGACIONS

 

En el dia de hui el DOCV ha publicat l’anunci de sotmetiment d’exposició al públic del Catàleg de béns i espais protegits que fou aprovat en el ple del 31 de juliol. Segons s’indica al DOCV estarà exposat al públic durant un mes i podrà ser consultat tant en les oficines com en la pàgina web de l’Ajuntament. Allò sorprenent és que quan el ciutadà visita la pàgina web municipal no troba cap notícia sobre aquest fet. En la pàgina d’inici sols troba un bàner a mitat de pàgina que remet a la documentació del catàleg de 2013 que “tombà” la Conselleria. Certament la documentació del catàleg de 2014 està en la pàgina web en l’apartat “Instruments en tràmits” des del 5 d’agost, però està en un apartat al qual no hi ha enllaç directe enlloc. Sols qui sap que està publicada pot trobar-la després de buscar-la durant prou de temps. D’aquesta manera, amb aquest parany, l’Ajuntament compleix la legalitat, però sense donar realment publicitat al Catàleg. Tal comportament resulta més que reprotxable i demostra l’escàs tarannà democràtic que tenen els que governen Algemesí.

Per si algú dubta que la intenció de l’equip de govern és amagar el més possible l’exposició del Catàleg, només ha de visitar els comptes de twitter i facebook oficials de l’ajuntament: cap referència al període d’exposició! Tampoc ha enviat a la premsa cap nota per informar que ja es pot consultar i al·legar. La transparència brilla per la seua absència. I és que, una vegada més, l’obscurantisme i ostracisme és la característica predominant en l’equip de govern popular que en aquest cas està interessat en que es presenten el menor nombre d’al·legacions possibles. D’entrada la publicació es fa durant el mes d’agost, quan la gent està menys atenta a aquestes coses. El període de presentació d’al·legacions acabarà en plena setmana taurina i entremig estan les festes de la Mare de Déu. En 2013 el període d’exposició al públic era inicialment el mes de setembre i llavors, a petició de M+S ALGEMESÍ, es perllongà fins al 15 d’octubre al considerar que no era el millor mes per estar exposat. Enguany, però, i malgrat que en el plenari M+S ALGEMESÍ presentà una esmena per tal que el període d’exposició al públic fóra, no d’un mes, sinó de 45 dies, el PP apostà novament per l’obscurantisme i votà en contra una esmena que beneficiava als ciutadans.

Una vegada més, i ja són moltes, el PP d’Algemesí subjuga els interessos generals als interessos del partit. El motiu d’aquesta presa és que, per tal de poder construir l’edifici del Mercat, cal canviar la normativa que afecta al Nucli Històric Tradicional per  deixar fora de la zona denomina “Bé de Rellevància Local” la Plaça del Mercat. D’aquesta manera es tindria via lliure per a construir el Mercat. Com que aquesta normativa va associada al Catàleg d’immobles protegits l’interés del PP és exposar el mínim legal el Catàleg  -un mes-, contestar el mes aviat les al·legacions formulades i possibilitar així que els tràmits en la Conselleria de Cultura i en la d’Urbanisme continuen avant. I per a que tot això siga possible cal minimitzar al màxim les al·legacions que es presenten per tal que aquetes puguen ser contestades en el plenari de setembre. Una vegada més els populars d’Algemesí prenen a la ciutadania com a ostatges de la seua política.

M+S ALGEMESÍ és conscient que cal aprovar definitivament el Catàleg, perquè hi ha gent que necessita construir en la zona afectada, però tenint present que el tema està dos anys empantanat, fer-les coses bé, amb llums i taquígraf, i permetre que tothom puga informar-se adequadament i presentar les al·legacions que considere oportunes és el mínim que es pot reclamar. L’exposició al públic d’un mes és absolutament insuficient i caldria com a mínim mes i mig o dos mesos. Per un altra banda resulta lamentable que l’Ajuntament no haja difós massivament la informació relativa al Catàleg.

Per tot això reclamem públicament que l’Ajuntament d’Algemesí difonga al màxim, a través de tots els mitjans de comunicació municipals i de les xarxes socials, tota la informació relativa al Catàleg de béns i espais protegitsi que, tal com va fer en 2013, perllongue el període d’exposició al públic fins el 15 d’octubre.