//
esteu llegint...

Cultura i festes

El camí per resoldre el tema de les becerrades no és eixe: Algemesí no és Tordesillas

 

Ni la violència verbal, ni la física, ni la provocació acabarà amb el tema: Sols el diàleg i el sentit comú

Donat el camí que estaven prenent els esdeveniments, i la virulència verbal –amb desitjos de mort per totes parts- que s’estava demostrant a les xarxes M+S ALGEMESÍ envià un comunicat a la premsa el passat diumenge dia 21 on fèiem una crida a la calma i la mesura de totes les parts. Es pot i es deu defensar qualsevol opinió però sense arribar a la violència verbal injustificable que s’ha vist en alguns comentaris”. Aquell mateix dia ja expressàvem que eixes acció de protesta o boicot PER A M+S ALGEMESÍ no servirien “per acabar amb el problema sinó per enrocar-lo.”

Davant l’anunci que hui mateix determinat col·lectiu antituarí tornarà a convocar actes de protesta, nosaltres que, som millors coneixedors de la realitat social del nostre poble, els tornem a reiterar que tals accions no serviran per acabar amb el problema, sinó realment per a perllongar-lo. El col·lectiu animalista Folgança ja s’ha manifestat en aquesta línia i nosaltres no podem més que recordar que Algemesí no es Tordesillas. No tot el poble està a favor de les becerrades ni molt menys. En Algemesí hi ha un gran grup de gent que considerem que les becerrades són perfectament prescindibles, i que la seua substitució per una capea no posaria en perill la continuïtat de les Festes, que és el que a le gent li preocupa.

Però per aconseguir-ho el camí no és vindre a tensar l’ambient ni desqualificar al conjunt de poble en la seua integritat. Això és un baló d’oxigen per als que defensen la continuïtat de les becerrades. L’acció d’ahir sols ha aconseguit ajudar a que l’any que bé hi hagen becerrades i a desfer el camí recorregut en el últims anys. I per suposat tota violència verbal i física és condemnada clarament per M+S ALGEMESÍ. Les imatges que hui hem vist en la televisió no representen Algemesí ni els algemesinecs i s’han d’acabar. El bon nom d’Algemesí no es defensa a bescollades, en tot cas es taca i pensem que l’Ajuntament deuria condemnar tant les provocacions innecessàries i inútils com la resposta violenta que es va donar per part d’individus molt concrets que deuran ser identificats i sancionats.

Recordem a tot aquell que vulga manifestar el seu desacord amb les becerrades que tots els anys existeix una convocatòria legalment autoritzada per fer-ho. En Algemesí el camí no és convocar aquest tipus d’actes que són vistos, fins i tot per la gent que no dóna suport a les becerrades, com una provocació que els empeny a la postura contraria

Som els que coneixem la realitat d’Algemesí i els que vivim tot l’any ací qui hem de trobar la millor solució per resoldre aquest conflicte. En moltes ocasions i debats partidaris de les becerrades i detractors hem aconseguit parlar i dialogar pacíficament i eixe és l’únic camí que s’ha de seguir. Tot el que siga eixir-se’n d’ahí és un obstacle per a resoldre el tema i sols aconsegueix minar la imatge d’Algemesí, autèntica perjudicada en tot açò. Dissortadament per moltes accions de protesta que es realitzen hui el resultat final no es podrà evitar, i per això cal buscar altres vies de solució que no siga la provocació ni la confrontació.

Aquesta és la postura que ha defensat i defensarà sempre M+S ALGEMESÍ. Si per això se’ns ha de ser criticar i atacar, que se’ns critique i ataque, però que ningú perda de vista que com a partit polític mai hem qüestionat la continuïtat de la Setmana de Bous, sinó únicament el fet puntual de les becerrades. Tot el que diga el contrari està mentint. I si hui hem eixit a fer declaracions en les televisions que ens ho han demanat és per defensar que Algemesí no es Tordesillas, que els actes d’ahir els originaren gent que no és d’Algemesí i que estem totalment en contra d’eixe tipus de situacions.