//
esteu llegint...

Economia i treball

Més Algemesí coincideix plenament amb les propostes presentades per EMPAL

MÉS ALGEMESÍ ha estat concebuda, des del primer moment, com una opció política que s’assenta sobre dos pilars. Per una banda el pilar de la informació i el debat seré; per una altra el de la participació de la ciutadania. És per això que des del primer moment s’han volgut conéixer i prendre en consideració les idees que els ciutadans i les diferents associacions els facen arribar. Fruït d’aquest interés pel coneixement dels plantejaments i les necessitats del màxim nombre de col·lectius hem sol·licitat reunir-nos amb aquells i aquelles que dinamitzen la vida econòmica, empresarial i comercial d’Algemesí. La primera d’aquestes reunions es produí el passat dimarts dia 22 amb els representants de l’associació d’Empresaris d’Algemesí (EMPAL); pròximament ens reunirem amb ACSA.

El ben cert és que el resultat d’aquesta reunió ha estat més que satisfactòri. Per part d’EMPAL assistiren el seu president Miguel Candel i el seu secretari Juan Carlos Ferragud mentre que per MÉS ALGEMESÍ participaren el seu candidat Josep Bermúdez i el vocal de promoció econòmica Àlfons Sànchez. EMPAL portà un interessant document amb una sèrie, no sols de peticions, sinó de reflexions amb les que MÉS ALGEMESÍ estigué totalment d’acord. Cal dir que el plantejament assenyat i realista d’EMPAL, molt en sintonia amb el nostre, permeté que es crearà un clima de diàleg i mutu intercanvi d’idees.

Pel que fa a aspectes més materials i d’infraestructura l’associació d’empresaris, a més de coincidir amb la petició que MÉS ALGEMESÍ ja havia fet arribar al Congrés, d’alliberar l’AP7, sol·licità també adequar l’entrada principal al polígon de Cotes, millorar la seguretat vial dintre d’ell o signar un conveni entre l’Ajuntament i el propi polígon per millorar i fer més eficient el manteniment i conservació del polígon. Per la seua part MÉS ALGEMESÍ insistí en la necessitat de defensar la creació de l’eix ferroviari del Mediterrani i d’estar-hi present en aquelles associacions i institucions que el defensen, proposta que fou ben acollida per EMPAL. Igualment hi hagué plena coincidència en que quan la situació econòmica ho permeta s’aprofiten els terrenys dotacionals existents al polígon de Cotes per a la creació d’una Escola Infantil per als treballadors i treballadores que permeta la conciliació de la vida laboral i familiar o per construir locals destinats a reunió i formació, per exemple

Pel que fa a les propostes de caire més econòmiques presentades per EMPAL, MÉS ALGEMESÍ manifestà estar totalment d’acord amb elles donat que són les aquelles més aconsellables per una situació com aquesta. És impossible no donar suport a reivindicacions tan raonables com la de donar suport a la classe emprenedora local, com la de que l’Ajuntament abone el més aviat possible les factures pendents, la d’adequar les taxes i impostos aplicats al context de crisi en que ens trobem, la de reduir i agilitzar els tràmits burocràtics o la de que els polítics gestionen eficientment l’administració amb criteris clars i públics evitant els criteris discrecionals. Especialment ha resultat satisfactòria per MÉS ALGEMESÍ la proposta per part dels empresaris d’Algemesí de la creació d’un Pla de Dinamització de Promoció Econòmica, ja que aquesta és la línia en la qual està treballant la nostra Plataforma política i que en el proper mes donarà a conéixer. MÉS ALGEMESÍ considera, i així va fer arribar als representants d’EMPAL, que, que l’economia algemesinenca, donada la conjuntura, necessita promocionar i incentivar a aquells que tenen la clau per traure’ns d’aquesta situació de crisi que estem patint, necessita donar les màximes facilitats possibles a les empreses existents i ajudar a les persones emprenedores que vulguen crear-ne de noves.

MÉS ALGEMESÍ, doncs, agraeix profundament les idees i aportacions d’EMPAL les quals seran incorporades al seu programa electoral i defensades en la corporació municipal quan obtinga representació municipal, i espera en un futur mantenir aquest clima d’entesa i diàleg que en aquesta reunió s’ha encetat.