//
esteu llegint...

Més Algemesí

El Carrascalet ens fa arribar les seus inquietuds

UN BARRI TRANQUIL QUE SOLS VOL UNA MICA MÉS D’ATENCIÓ

 

Encarem la recta final de les assemblees de barri i ho fem amb la sisena assemblea que hem fet aquesta setmana, la del Carrascalet. Ens vam sentir molt acollits, ens vam sentir com a casa. En els veïns i veïnes del Carrascalet en feren partícips d’aquelles coses que volien per al seu barri.

I el primer tema que aparegué, i que tornà a aparèixer per diverses qüestions, va ser el pas a desnivell per a vianants entre el Carrascalet i Crist de l’Agonia. La gent més major es queixà pel seu disseny i en concret perquè la rampa en el seu tram final els resultava massa empinada. Foren vàries les persones que ho digueren. És un tema que no és fàcil de resoldre però ens comprometérem a demanar a l’ajuntament que els tècnics revisaren el tema i plantejaren possibles solucions. La gent major cal tindre-la en consideració. També demanaren que s’hi extremara més la vigilància d’aquest pas, especialment quan es fa de nit, per qüestió de seguretat, ja que més d’una persona s’ha endut algun disgust. Demanaren que la policia passés en hivern també a peu per allí a fer una ronda. Una petició molt lògica que caldrà atendre, a l’igual que la que s’evite també que en aquest pas a desnivell es facen “botellons” cosa que ens digueren que estava passant.

De fet no sols reclamaren més vigilància policial per a aquest punt, sinó en general per al barri. Els veïns veuen que el cotxe de la policia sol passar, però es queixaren d’això, que passava. Ens insistiren en el mateix que ja han fet altres barris, com el del Pla o la Plaça de la Ribera. Volen una policia de proximitat que també xafe el barri, que en algun moment passegen a peu per poder conèixer les seus necessitats. Ho demanaven no tan per qüestions de seguretat ciutadana, sinó per a que puguen complir amb la funció cívica i educadora que té la policia. I és que es queixaren, per exemple, del comportament poc exemplar d’alguns ciutadans en relació als excrements dels gossos.

Per que fa a qüestions d’equipament i serveis demanaren diverses coses, la majoria senzilles i no excessivament costoses. En relació als gossos demanaren que es construís en el parc que hi ha al carrer St Fermí un zona d’esplai per a gossos –amb el seu manteniment adequat- semblant a la de la Ronda d’Alzira. Espai hi ha. També demanaren que es fera un campanya per incentivar la recollida d’excrements i que al centre social facilitaren bossetes per recollir-los, com es feia abans.

En la P/ d’Espanya reclamaren més bancs al costat del parc infantil ja que tot hi n’hi haure en estiu no hi ha prou. Senyal que és un barri amb molta vida al carrer. Igualment ens van fer la petició de que es revisen i arreglen els aspersors de la plaça, aspersors que exemplarment posen en funcionament els propis veïns. Un 10 per ells! La revisió de les hores de posar en marxa les llums del barri també cal fer-la perquè mentre la resta d’Algemesí ja tenia la llum encesa, allí es va fer de nit sense llum. Cal estalviar però no a costa d’ells.

Un altra petició que ens feren fou que ens adreçarem a Correus per a que torne a instal·lar la bústia i a l’empresa de butà per a que no passe un sol dia a la setmana sinó dos com a la resta del poble, perquè ells són igual d’Algemesí que la resta de barris. Estem amb ells.

I per últim ens van demanar que es millorara l’enllumenat i l’agençament del camp de futbol, que ja que està cal utilitzar-lo. Ho deien perquè d’aquesta manera els major tindrien on anar a jugar i la plaça es quedaria per als més menuts. I tingueren una bona idea que caldrà estudiar: el fer en algun dels terrenys disponibles una pista d’skate –de monopatins que diguem els més vells- per a la gent jove. No estaria gens mal.

Com sempre, totes aquestes qüestions seran traslladades a l’ajuntament a través d’una moció, tal i com hem fet en les quatre assemblees anteriors, per tal que els polítics adoptem compromisos concrets en aquest cas amb el barri del Carrascalet. Construir M+S CARRASCALET és construir M+S ALGEMESÍ