//
esteu llegint...

Cultura i festes

L’Ajuntament cedeix la Sala Polivalent sense controlar la seguretat dels actes

El PP no recapta cap Euro dels 27.000 previstos al setembre a l’incomplir la normativa que aprovà i no cobrar la taxa

 

L’ús i gestió de la Sala Polivalent amb capacitat per a mil persones del Centre Polivalent es fa totalment al marge de la llei i amb un criteris totalment arbitraris i partidistes. De fet a M+S ALGEMESÍ ja ha denunciat públicament aquesta pràctica i donat que es fa cas omís dels nostres advertiments es planteja anar un pas més enllà perquè s’està perjudicant tant la hisenda pública com s’està posant en perill la seguretat de les persones. De fet malgrat haver-se celebrat més d’una desena d’actes no organitzats pel propi ajuntament, durant el primer semestre, i segons consta en l’estat de comptes municipals, la recaptació per ús del Centre Polivalent d’aquest període fou de zero euros, quan la realitat és que s’ha cedit a associacions o entitats que deurien haver pagat. Però sí s’ha deixat de cobrar 1.000€ diaris a entitats que segons les ordenances que el propi PP apropa a les que no se’ls pot bonificar per no estar inscrites en el registre municipal d’associacions, el més increïble encara és que havent demanat accés als expedients de cessió que deuria de tramitar urbanisme, no s’han pogut consultar perquè no existeix. L’ajuntament cedeix una Sala amb capacitat per 1.000 persones sense exigir a l’entitat a la qual se cedeix que presente la memòria descriptiva, el plànol de distribució i corredors, l’assegurança pertinent, el pla d’emergències… que marca l’ordenança i la normativa superior. Tot això, que deuria constar en l’expedient d’urbanisme, no consta perquè no existeixen expedients. Segons ens informa el tècnic responsable de les llicències urbanístiques i autorització en aquell departament no hi consta cap expedient ni la celebració de cap acte tret de la festa de cap d’any de 2013 que sí que té expedient i per la que si que es cobrà per la cessió en 2013. La cessió i autorització de la Sala Polivalent és un assumpte que gestionen directament els polítics que no informen al tècnics.

El PP s’entestà en aprovar unes ordenances d’ús i unes ordenances econòmiques del Polivalent que estaven mal fetes i que no eren adequades, però com sempre fa cas omís del que li diem els altres, les aprovaren en setembre de 2013 i per tant són obligatòries des de que entraren en vigor en desembre. En abril ja detectàrem aquest problema, el férem públic i presentàrem una moció per a que es resolguera definitivament la qüestió, donat que pensem que s’ha de facilitar l’ús a les falles i replantejar el preu que es cobra. M+S ALGEMESÍ és del parer que una vegada feta la Sala aquesta és per a que s’utilitze i no es dificultar el seu ús per una normativa mal feta i per un preu excessiu. Però l’equip de govern, en compte de modificar la normativa com nosaltres demanem, ha continuat fent cas omís a la seua pròpia normativa, cedint la sala Polivalent sense cobrar els 1.000 que marca l’ordenança fiscal i fins i tot en algun cas no sols condonant una taxa que ha de cobrar, sinó assumint la despesa de l’equip que s’instal·la per a un acte que ni organitza ell ni cap associació local. D’acord amb la normativa vigent MÉS ALGEMESÍ estima que l’ajuntament podria haver deixat d’ingressar uns 10.000€ durant el primer semestre. I això és responsabilitat dels polítics que no volen canviar la norma per evitar aquesta situació perquè es beneficien políticament de la seua “generositat”.

El PP fa un ús clarament partidista i electoralista de la sala Polivalent. Primer acorda que tot el món ha de pagar, però després la cedeix gratuïtament a aquell amb qui vol per quedar bé per guanyar vots i fer clientelisme. Per una altra banda no controla la seguretat dels actes que es fan allí tal i com es la seua obligació, i això és el que més ens preocupa.

Considerem molt greu el fet que allí s’hagen celebrat sopars o festes sense que conste cap distribució dels assistents o cap pla d’emergència perquè es posen en perill vides humanes. Després de mig any del nostre advertiment i de que l’equip de govern haja fet cas omís de les nostre advertències esperem que en els comissions de dimecres o dijous s’adrecen a nosaltres per explicar-nos perquè s’ha continuat igual i què pensen fer per rectificar-ho. Volem solucionar aquesta qüestió, no complicar-la. Hem esperat mig any però ja no podem esperar més. Si no vegem un canvi d’actitud actuarem en conseqüència.