//
esteu llegint...

Actes

Ja hem celebrat la penúltima assemblea de barri al C/ Rei en Jaume.

EL VEÏNAT ENS AGRAÍ QUE LI DONÀREM LA VEU I ENS CONTÀ QUE ELS PREOCUPAVA.

 

La que fa 7 de les assembles que hem fet a peu pla la celebràrem al C/ Rei En Jaume, darrere del Centre Cultural Jaume I. Donat que en la zona que va del carrer Sant /Cristòfol i Tres Moreres fins el carrer Sant Isidre, Pasqual Ferrer i carrers Baldoví/Sant Vicent, no hi ha al mig d’ella una plaça o espai on celebrar-la demanàrem utilitzar el jardí que hi ha entre l’Espai Jove i el Jaume I. Incomprensiblement el regidor responsable d’eixos espais no tingué a bé autoritzar una reunió d’un partit amb els veïns de la zona, malgrat que el Reglament dels Ajuntament indica clarament que s’han de facilitar espais per aquest tipus de reunions. Afortunadament, per part del regidor de seguretat ciutadana tot foren facilitats i finalment celebràrem la reunió en el lloc indicat.

Certament assistiren un número reduït de veïns, ja que la densitat de població d’eixa àrea és baixa, però els que assistiren participaren entusiastament. Fou principalment gent major que ens agraïren l’oportunitat que els donàvem de contar-nos els seus problemes, problemes que comparteixen en gran part amb la resta del ciutadans.

El tema de l’incivisme i els excrements de gossos ha estat ,i és, un tema que apareix en totes les assemblees, i aquesta no ha estat menys. Juntament amb el tema de la neteja, clar. Segons la seua apreciació conforme t’allunyes del centre la freqüència de neteja és menor. El veïnat del final del carrer Sant Benet i el de Pasqual Ferrer insistiren en això, perquè molts amos de gossos van a passejar cap al camp i algun no arrepleguen els seus excrements. També consideraren que devia de passar més a sovint el personal de neteja. Criticaren també que els solar que hi ha enfront de la plaça 1 de maig, i que és municipals no estiga net sinó plens de brossa. Ja els diguérem que sovint l’ajuntament no predica amb l’exemple. Insistirem en que es netege.

Relacionat amb qüestions sanitàries i de neteja, especialment el veïnat que vivia al finals dels carrers que donen a Pasqual Ferrer, demanaren que s’avançara la campanya de desinsectació de les panderoles, els apareixen amb molta freqüència.

El veïnat del carrer Sant Benet, especialment el de la part estreta mostrà la seua preocupació novament pel tema del clavegueram i preguntà si estava el tema solucionat.. Tenen por que si hi ha una pluja torrencial els torne a passar el de sempre, que els entre aigua del carrer o pels desaigües. Han vist que han fet algunes obres d’albellons però volen saber si el tema del clavegueram central ja està solucionat.

Al voltant d’eixe tram de carrer mostraren la seua preocupació per la seguretat vial. A les hores d’entrar els xiquets i xiquetes a escola passen molts cotxes per un tram pràcticament sense vorera i on els espills dels cotxes passen molt a prop dels vianant. No cal dir que a més per damunt de la vorera no caben ni els cotxes de bebès ni cadires de rodes. Proposaren el limitar el pas de cotxes per eixe tram a les hores d’entrada i eixida escolar. Per la nostra banda afegirem la possibilitat d’elaborar rutes de “bus a peu escolar” com es fa en altres pobles” i tallar en algun cas algun carrer al trànsit durant eixes rutes. Hem d’ensenyar-nos a portar als xiquets a escola a peu.

Sense deixar el tema de la seguretat vial ens digueren que caldria fer alguna cosa en relació al creuament del carrer Santa Bàrbara i Sant Benet, ja que és un punt conflictiu, així com alguns altres creuaments del carrer Sant Benet on, depenent si aparquen a la vorera on fas l’stop has de treure molt el morro del cotxe amb el perill que comporta. Demanaren que s’estudiara el posar espills per evitar accidents com els que ja han passat.

Pel que fa als carrers que formen part del nucli històric demanaren que, donat que existeixen 14 carrers on no es pot aparcar, i essent conscients que les infraccions han de ser sancionades, demanaren que no s’aplicara la màxima quantia per mal aparcament -200 euros- sinó que, si no era una infracció molt greu, que es veieren sancions menors. Estudiarem el tema però qui aparca mal sap a que s’arrisca, tot i que la multa ha de ser mesurada i proporcional. El veïnat d’aquests carrers més prop del corral dels bous també protestà per l’olor que fa durant les setmanes que s’usa i de l’increment de mosques en eixe època es produeix. Prenem nota per veure si es pot fer alguna cosa, tot i que difícil solució té, com és evident.

Per últim el darrer tema que ens van fer arribar també era el tema de la il·luminació. En els carrer més estrets no hi havia queixes, però en els amples es queixaren que sempre s’apagava a partir de les 12 el mateix costat, clar es queixaven els de l’altre costat. En concret una veïna que viu al voltant del cantó d’Isabel la Catòlica amb Cánovas del Castillo ens demanà que deixàrem que s’estudie la il·luminació d’eixe punt ja que a partir de les 12 s’apaguen massa faroles en eixe punt.

Com ja és habitual tots aquests punts passaran a formar part d’una moció que presentarem per al plenari del mes de novembre per tal que l’ajuntament es comprometa a coses concretes amb els seus veïns.