//
esteu llegint...

Cultura i festes

M+S Algemesí presenta el seu procés doblement obert de selecció del veí que serà cap de llista

Més Algemesí és sinònim de M+S Transparència i de M+S Participació i coherents amb això, utilitzarem un sistema totalment obert a tots.

 

Més Algemesí és una organització assembleària que es basa en el concepte d’arribar a decisions a partir de l’acord de tots els components. Però som també un partit polític i com a tal necessitem preparar unes llistes dels veïns d’Algemesí que es presentaran com a candidats per a les properes eleccions ja que el sistema democràtic està pensat així.

 

Els partits polítics que es presenten a les eleccions han de tindre un cap de llista i, encara que ens agradaria poder-ho ser tots els membres de Més Algemesí, només una persona ho ha de ser perquè a la gent li agrada identificar a una persona com a representativa. Però això no ha d’impedir obrir el partit a la ciutadania. De fet en 2010, quan ningú parlava realment de primàries Més Algemesí no sols va ser el primer partit en donar-li veu a la ciutadania perquè escollira el seu candidat sinó que, avançant-se als temps, va fer unes primàries doblement obertes. En el nostre cas, fa quatre anys optàrem no sols per triar al nostre cap de llista mitjançant unes primàries obertes a tots els algemesinencs, on podia no només votar qualsevol ciutadà, sinó també, i això pocs partits han obert eixa possibilitat, on qualsevol ciutadà podia presentar-se per a candidat sempre i quant acceptara uns principis mínims representatius d’allò que defenem.

 

En breu tindrem de nou eleccions municipals i, per això, volem posar de nou en marxa aquest avantguardista procés d’elecció del que serà el nostre cap de llista que ara s’ha posat tant de moda.  A continuació detallem el calendari d’aquest procés.

 

  • 2-15 desembre : presentació candidatures
  • 16-18 desembre : acreditació requisits
  • 19 desembre : proclamació dels candidats
  • 22 i 23 desembre : reunió de coordinació i programa dels candidats
  • 23 desembre – 8 gener : planificació de cada candidatura
  • 9 gener : presentació candidatura
  • 17 i 24 gener : votacions al mercat
  • 17-25 gener : període de votació
  • 26 gener : presentació pública del candidat més votat

 

Així doncs qualsevol ciutadà o ciutadana amb residència a Algemesí podrà ser la veu dels votants de Més Algemesí en l’ajuntament. Per presentar la candidatura a cap de llista i participar a les primàries sols ha de complir uns requisits bàsics. En primer lloc el que hem dit de tenir residència a Algemesí -i ser major d’edat, òbviament-, en segon lloc acceptar l’esborrany de programa electoral que trobareu en la nostra pàgina web, i en tercer lloc afiliar-se al partit abans de la data de proclamació de candidats, ni tan sols ha d’estar-ho en el moment de presentar la seua candidatura. L’únic que ha de fer per presentar la candidatura és enviar un correu electrònic a l’adreça informacio@mesalgemesi.com aportant-nos les seus dades -cal enviar còpia escanejada del DNI-, dades de contacte i una breu explicació de què l’ha mogut a presentar-se com a candidat. La resta de condicions les pot justificar després.

Més Algemesí és sinònim de M+S TRANSPARÈNCIA i de M+S PARTICIPACIÓ. Durant tota la legislatura ha quedat clar que som una nova forma de fer política, una formació política que ha portat aires nous a l’ajuntament. Front a les velles maneres de fer política de la resta de partits nosaltres l’hem feta de manera diferent, des de ferm i sòlids postulats ètics, renunciant als privilegis de l’antiga classe política, siguen del tipus que siguen. Més enllà de les diferències ideològiques que mantenim amb la resta de partits -amb alguns més i altres menys- el que ha quedat clar és que som aire fresc per Algemesí i que hem apropat la política a la ciutadania. Aquestes atrevides i innovadores primàries són una pas més en la direcció de fer que la ciutadania s’acoste i participe en la política. Al capdavall nosaltres som i serem ciutadania que no fem més que utilitzar l’estructura d’un partit per superar el propi model de partit. Ara és l’hora de tots i totes que vulguen participar activament del nostre projecte.