//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

Zones blaves

Estimat “A”, deixam que em presente. Soc Àlfons Sánchez, el coordinador de l’àrea d’urbanisme i et contestaré jo a la teua pregunta sobre si aplicarem “Alguna mesura especial a dur a terme per als residents en la zona blava”. T’he de dir que ens preguntes per un tema que pot alçar polèmica perquè és complicat deixar contents a tots. M’explique.

Entenc que la comoditat és important per als algemesinencs, però crec que és més prioritari, sostenible i desitjable viure en una ciutat tranquil·la i amable i que ho podem aconseguir fàcilment si cedim un poquet en eixa comoditat. En un primer moment no ens agradarà, però abans que ens adonem ho defendrem tots per damunt de tot.

Les zones blaves són interessants i desitjables en zones concretes del centre ja que augmenten la rotació de vehicles, augmenten l’activitat econòmica i dels comerços i són, per tant, necessàries per a no ofegar-los. No és casualitat que altres pobles del voltant també les hagen creat. A més, s’ha de tindre en compte que hi ha una empresa externa implicada i possiblement amb un contracte en vigor.

Ara, com pots comprovar al següent plànol ( goo.gl/maps/WJaq ) hi han algunes zones blaves actuals que no tenen cap sentit i que de fet es posaren ahí per a compensar la pèrdua d’ingressos que anaven a suposar les obres del mercat però que només suposen un maldecap innecessari per als veïns i que entenem que s’haurien de reconsiderar per reflectir les necessitats reals.

Com que estem parlant d’aparcaments, hem de parlar també de l’edifici d’aparcaments soterrats de la plaça del Mercat. En primer lloc, deixar clar que, a diferència del que va fer l’actual equip de govern, Més Algemesí acabaria les obres que estan fent-se tal i com han sigut programades si, per qüestions legals no fos possible modificar-les o suposaren la pèrdua de la subvenció de Conselleria o un increment de cost. Com sabem que va a estar complicat vendre les cabines (que l’Ajuntament s’empenya en que els algemesinencs comprem quan hi han alternatives millors a la superfície) proposem que les dos plantes d’aparcament (a excepció de les cabines ja venudes i que es construirien igual) puguen utilitzar-se com a aparcament públic. I en tot cas, estudiaríem que es pugues gastar per aparcar el cotxe per les nits (20h-9h) gratuïtament o mitjançant un abonament anual a un preu competitiu. També estudiaríem oferir part de la superfície com a aparcament gratuït de bicicletes per a fomentar la seua utilització. Bàsicament estem parlant del mateix funcionament que les zones blaves, per tant l’existència d’eixa quantitat de places noves d’aparcament fa que siguen menys necessàries en superfície.

El model de ciutat que defèn Més Algemesí passa per fomentar que els vehicles de motor es desplacen per l’exterior de la població i no travessant Algemesí pel centre com ha passat fins ara. Tanmateix, per sentit comú, els aparcaments deurien tendir a eixir del centre del poble (garatges privats a banda). La idea és crear dos cinturons de circulació fluida (sense semàfors) i crear varies zones de trànsit reduït i control·lat a les que se podria accedir però no per travessar el poble. Això implica alguna o varies de les següents alternatives:

  • que només puguen accedir els vehicles dels veïns per a entrar en garatges; per a fer una parada inferior a 15 o 20 minuts (control·lats per una targeta amb rellotge de cartró o utilitzant l’actual sistema); o per la nit per a aparcar-lo fins les 9 del matí
  • que els vehicles només puguen accedir entre les 20 hores i les 9 hores del matí
  • que els vehicles només puguen accedir entre les 9 i les 20 hores
  • que els vehicles no puguen circular a més de 15 KM/h en aquestes vies
  • que no hi haja cap restricció d’accés però que els carrers estiguen tallats en un extrem o que peguen la volta i tornen a eixir a un dels cinturons per a que no es puguen utilitzar com a via ràpida

En qualsevol cas, pensa que aquesta és una proposta en procés encara i que dur-la a terme ens portarà, possiblement, més d’una legislatura. Pensa que l’aplicació no seria immediata i que caldrà estudiar l’efecte de l’aparcament públic del Mercat per conèixer exactament com va a afectar a les zones blaves existents, ja que podrien acabar sent innecessàries.

Pot ser necessitaria conèixer on vius per a ser més concret amb el teu cas. En tot cas, espere haver aclarit els teus dubtes. Tanmateix, al ser una proposta oberta, caldria escoltar més opinions dels que patiu les zones blaves a la porta de casa i com cregueu que podrien millorar-se.

Àlfons.