//
esteu llegint...

Economia i treball

Indignació ciutadana perquè no poder-se fer soterrars diumenges per la vesprada

Presentem una moció per tal que siguen possibles després de la queixa d’una família afectada

 

Tots els ciutadans d’Algemesí tenim els mateixos drets i a tots se’ns ha de tractar igual, però dissortadament això no és així en el moment de la mort. Els ciutadans i ciutadanes que en Algemesí es moren el dissabte per la vesprada són tractats de manera diferent, ja que l’ajuntament d’Algemesí no té obert el cementeri el diumenge per la vesprada ni té previst cap tipus de servei especial per donar soterrament a aquelles persones que es moren ben avançada la vesprada del dissabte.

Així ens ho ha fet notar recentment una família compungida per la mort d’un ésser estimat, que ha acudit a nosaltres ―doblement compungida― per no haver pogut soterrar la finada un diumenge per la vesprada a causa d’estar tancat el cementeri.

A Algemesí quan la gent mor pel capvespre o a boqueta la nit un dia entre setmana, el soterrar se sol celebrar al dia següent per la vesprada sense cap problema. Però si el difunt o difunta té la mala sort de morir dissabte ja ben entrada la vesprada, la família ha d’optar per soterrar-lo a corre cuita diumenge a migdia o celebrar la cerimònia fúnebre per la vesprada, traslladar al finat o finada a una càmera frigorífica a continuació i portar-lo al cementiri dilluns per soterrar-lo, la qual cosa sovint resulta traumàtica. Cal tenir present que de vegades les famílies no poden realment soterrar el difunt un diumenge pel matí perquè estan esperant l’arribada d’algun familiar de fora. Això en ciutats del costat, tal i com és el cas d’Alzira no passa. Sembla ser que els ciutadans d’allí tenen més categoria que els d’ací, tot i pagar més o menys els mateixos impostos.

Per a M+S ALGEMESÍ l’obligació de l’ajuntament és donar el millor servei possible, especialment en aquells serveis que són de la seua competència, tal i com és el cas, cosa que l’actual equip de govern no fa. Està més preocupat en invertir diners en obres inútils com abans la del pàrquing o ara el Mercat que en ocupar-se de les qüestions del dia a dia que afecten al seus ciutadans.

No es d’estranyar doncs que la carta oberta que una de les familiars de la difunta ha adreçat al Sr Alcalde, i que ha estat reproduïda pel periòdic electrònic local algemesiweb, haja tingut tanta repercussió mediàtica, amb 39 comparticions i més de 260 “m’agrada”. I és que aquesta família no és l’única que ha passat per aquest doble tràngol i per això, el haver-se fet pública la seua queixa ha despertat una onada d’indignació entre aquells que ja havien passat per aquesta situació.

I és que tenim un equip de govern que viu d’esquenes a les necessitats quotidianes de la ciutadania. Com ja dèiem en la moció que presentàrem el mes passat també sobre el cementeri, l’equip de govern en compte d’estar al costat de les famílies en els moments que més els necessiten no fa més que perllongar i aprofundir el seu sofriment. Fem nostres les paraules d’una neboda de la difunta quan afirma “Considere que els ciutadans d’Algemesí mereixem rebre millor servei per part de l’Ajuntament en tot, però especialment en eixos delicats moments. Bé que ho paguem.”

Per això M+S ALGEMESÍ presentà el passat dijous per via telemàtica una moció per evitar que d’ara endavant cap família torne a passar per aquesta situació. No podem complicar més una situació que ja és dolorosa per si. Aquest equip de govern es molt generós a l’hora de gastar-se diners ens aspectes no essencials, però molt ronyós quan es tracta de millorar serveis bàsics com aquest. Obrir el cementeri diumenges per la vesprada i festius o, almenys, tenir un servei de guàrdia per a realitzar un enterro no va a desestabilitzar les arques municipals més que ho està fent el manteniment de l’aparcament del mercat o el manteniment del Centre Polivalent.

Els nostres conciutadans es mereixen el millor, i més quan ens deixen per sempre.