//
esteu llegint...

Cultura i festes

M+S felicita a la Comissió Taurina per prendre una decisió on tots eixim guanyant

Renunciar a infringir danys als “Becerros” potenciarà la Festa i l’adequa als nous temps i sensibilitats

 

En  el dia d’ahir la nova Comissió Taurina d’Algemesí prengué democràticament una decisió que fa anys molts els veníem demanant pel bé, no sols del bon nom d’Algemesí, sinó del conjunt de la festa. Des de M+S ALGEMESÍ volem aplaudir la decisió que s’ha pres perquè és una decisió que demostra que amb el temps els propis organitzadors i protagonistes de la Setmana de Bous  han descobert que el manteniment de l’estructura actual de les becerrades, amb la mort i patiment dels becerros, no era bo per a ella. El manteniment els darrers anys de les becarrades lluny de consolidar la nostra setmana gran servia per atreure l’atenció exterior sobre un únic aspecte negatiu que tapava els aspectes positius que té.

A partir d’ahir la Setmana de Bous ha entrat en una nova fase. Mai hem dubtat que, tard o d’hora, aquesta decisió es prendria, ja que si hi ha una cosa que ha caracteritzat a aquesta setmana ha estat que ha evolucionat i s’ha adaptat constantment als temps que li han tocat viure. La sensibilitat de la gent en relació a l’espectacle de les becarrades ha anat canviat mot en els darrers anys i això ha fet que moltes persones que abans veien amb “naturalitat” que es matara un animal tan xicotet, darrerament hagen percebut açò com una càrrega per a la imatge del poble i la pròpia festa. De fet l’abolició d’aquest format de becarrades i la transformació en una capea era vist com a positiva tant per gent taurina com per gent no taurina.

Per tot això considerem que el millor de la decisió d’ahir és que és positiva per a tots, ja que va a permetre que la gent que no és d’Algemesí puga descobrir tots els aspecte positius que téM+S ALGEMESÍ sempre ha apostat en tots els seues escrits, en el programa electoral de 2011 i així ho farà en el de 2015, per contribuir a la millora i potenciació d’una festa que sorgeix d’un teixit associatiu tan important com és el que fa possible la Setmana Taurina. El nostre no a les becarrades sempre ha estat pel bé de la festa. Al si del nostre partit conviu tant gent taurina que li agraden els bous com gent que no participa d’eixe sentiment, però  això mai ha estat un problema, perquè sempre hem tingut clar que dir no a les becarrades era dir a una festa singular i important per als nostre veïns. Al capdavall en això hem acabat coincidint amb els representant de les 16 penyes cadafaleres que ahir digueren no a les becarrades per a dir si al conjunt de la festa. Felicitem doncs a tota la Comissió Taurina, tant als que votaren que sí com els que no perquè han sabut resoldre una qüestió que s’havia enquistat. Resolent aquesta qüestió tant les 28 penyes d’enguany com tots els habitants d’Algemesí hem eixit triomfant, hem eixit per “la porta gran” del sentit comú.

No volem acabar aquesta nota d’alegria sense agrair al president eixint, Paco Rubio, tots els esforços que ha fet i tot els patiments que ha tingut que suportar per haver tingut clar i haver fet possible avançar per aquest camí. Ell ha estat un amant de la festa que ha sabut veure clar què li convenia i que ha fet possible la decisió d’ahir. Sense el seu treball ni el de la seua Comissió la festa no havera superat aquests anys de dificultats econòmica ni havera superat l’encallament d’una qüestió tan sensible.

No cal dir que en aquesta nova etapa ens posem a disposició del nou president Alberto Fernández i de la seua Comissió per col·laborar en una festa tan peculiar i significativa d’Algemesí.