//
esteu llegint...

Cultura i festes

M+S aposta per canviar el signe polític de la Diputació

Volem que els nostres vots servisquen per a tirar a Rus de la Presidència de la Diputació i augmentar la presència del Valencianisme polític

 

Com el seu propi nom indica,  M+S ALGEMESÍ és un partit local. No obstant això, per a res li és indiferent el que passe a nivell supralocal, i  més quan dintre de nosaltres s’hi troben treballant companys de Compromís o ERPV. I menys podem passar de la política supralocal quan part del finançament i de les línies polítiques que afecten directament a l’ajuntament depenen de la Diputació.

No cal dir que nosaltres estem per una organització del País que supere la concepció noucentista de la província. Per això apostem clarament per la comarcalització. Però, tot i que som partidaris de suprimir les Diputacions -per a la qual cosa fa falta un canvi constitucional-, també pensem que mentre existisquen s’han de fer servir com a instruments polítics que afavorisquen als ciutadans, i no com a instrument partidista a favor dels que governen i de les seues empreses amigues. No podem oblidar que aquests dies Fiscalia Anticorrupció està investigant una suposada trama de corrupció en la Diputació de València que afecta a persones de la màxima confiança del president Rus.

És per això que en aquesta legislatura M+S ALGEMESÍ es plantejà que els vots que els ciutadans li atorgaren serviren tant per a canviar el signe polític de l’ajuntament com el de la Diputació. Cal recordar que l’elecció dels diputats provincials no és directa sinó que es fa d’acord amb els resultats que s’obtenen dintre de cada partit judicial electoral. En el cas nostre, pertanyem al d’Alzira, on s’integren tant pobles de la Ribera Alta, de la Baixa i fins i tot dos de la Safor. En aquesta zona electoral estan en joc dos diputats. Els dos partits que més regidors i vots obtinguen tindran un/a diputat/ada provincial cadascú.

Aquest desig de canvi a tots els nivells ha fet que els militants i simpatitzants de M+S ALGEMESÍ decidiren el passat dia 30 de març en assemblea, i per unanimitat, que en aquestes eleccions la llista nostra fóra legalitzada per la Coalició Compromís per permetre que els nostres vots i regidors servisquen per a que Compromís obtinga un diputat en la circumscripció i es puga augmentar la presència de diputats valencianistes que li pare els peus al PP.

Amb independència d’aquest acord puntual i beneficiós per a tots, però sobretot per als ciutadans, M+S ALGEMESÍ continua mantenint la seua personalitat jurídica i la seua independència orgànica i funcional. De fet, tota la campanya electoral per a les eleccions locals es farà amb la imatge corporativa de M+S ALGEMESÍ.

La Ribera necessita un diputat provincial valencianista que la defense a capa i espasa, un diputat provincial que faça que els diners dels riberencs s’utilitzen en polítiques socials, i no en beneficiar als amics. I que defense, com no, també els interessos de la Safor i la resta de comarques valencianes. Els números ens diuen que per a obtenir eixe diputat valencianista cal que el segon poble de la Ribera Alta,  que és Algemesí, contribuisca també activament a eixe canvi de rumb. Mantenir-nos als marge, no era mantenir-nos neutrals, sinó regalar un diputat a altres forces polítiques que no eren d’obediència valenciana.

Per això, com que estem convençuts que la Diputació necessita un canvi igual que el necessita Algemesí, en aquestes eleccions el vot que els ciutadans confien a M+S ALGEMESÍ serà un vot doblement útil.