//
esteu llegint...

Cultura i festes

El PP d’Algemesí crema en 3 mesos 1’5 vegades el pressupost de festes populars

La previsió era gastar 30.000€ en tot l’any. Però durant els 3 primers mesos s’han gastat 44.844€. Per fer-ho han gastat, entre d’altres, 5.000€ corresponents a la setmana de bous

 

El desgovern del mal anomenat equip de govern popular és total a nivell pressupostari. I l’electoralisme amb que estan fen ús dels diners de tots és exagerat. En un intent descarat de poder mantenir el poder municipal han decidit cremar abans de les eleccions el pressupost sencer de l’ajuntament per tal de no deixar res a qui vinga darrere.

Sols cal mirar la partida de “Festejos populars d’esparciment” que han cremat una vegada i mitja sols en els tres primers mesos. Tenien 30.000 euros per a tot l’any i se n’han gastat quasi 45.000. D’eixa partida es paguen aquelles festes que no són ni la Setmana Taurina, ni les falles, ni la fira de Sant Onofre. L’any passat ja feren el mateix i la previsió inicial de 30.000€ acabà convertint-se en una despesa final i real de 64.170€. Duplicaren la despesa! I sumant totes les partides de totes les festes es gastaren 185.000€. Més, per exemple, que en atencions benèfiques i assistencial partida en la que invertiren 140.000€.

El ben cert és que en les comissions informatives de la setmana passada el portaveu de M+S ALGEMESÍ preguntà a que es devia eixe desfasament pressupostari i ni la regidora d’hisenda ni la de festes saberen explicar-lo. S’excusaren indicant que es devia a que s’havia gastat més del previst en les subvencions a festes de carrer, cosa que el portaveu de M+S ALGEMESÍ sabia que era perfectament falsa. La partida destinada a les subvencions de festes de carrer no forma part del capítol pressupostari 2, com aquesta, sinó del 4. Eixa partida que ascendeix a 18.000€ no estava gastada i continuaven els 18.000 sense gastar, ja que les festes de carrers es realitzen a partir d’abril.

Desconeixem en què s’han gastat realment eixos 45.000€ però el que sí que tenim clar és d’on han tret part d’eixos 15.000€ de més: han reduït la partida prevista per a les festes de Sant Onofre i la partida prevista per a la Setmana Taurina. En aquet darrer cas han reduït la partida inicial de 38.000€ a 33.000€. Aquesta és una decisió que han pres els governant populars. De segur que en un futur acusaran al nou equip de govern de reduir la subvenció a la Setmana Taurina, decisió que no hem pres nosaltres sinó ells.

No tenim cap dubte que a més de la voluntat de “cremar” en mig any tot el pressupost de 2015 per a no deixar marge de maniobra a l’equip de govern el fet de restar 5.000€ a la Setmana Taurina té una segona intenció i és torna al món taurí contra nosaltres només arribem al poder.

Volem denunciar doncs la manca de mires polítiques que té  l’actual equip de govern i la falta de transparència i ètica amb la que actua gastant els diners de tota la legislatura al principi per tal de revalidar una majoria que estem segur que no obtindran. Resulta paradoxal, a més que els que es presenten com a salvadors de la Setmana Taurina no tinguen cap problema en sacrificar-la en benefici seu. I després parlen de nosaltres!