//
esteu llegint...

Actes

Respectem el que diem: Impedirem la investidura d’un alcalde Popular

Davant la negativa del PSOE a votar cap candidat que no siga el seu, no ens votarem en la investidura però tampoc formarem part de l’equip de govern

 

En el dia de hui la Coordinadora de M+S ALGEMESÍ ha convocat a tots aquells afiliats, simpatitzants, apoderats i interventors que han fet possible l’èxit electoral de M+S ALGEMESÍ en les passades eleccions a prendre la decisió sobre la investidura d’alcalde o alcaldessa i sobre el grau d’implicació en la nova legislatura.

Des d’un primer moment hem tingut clar que allò important era pactar les línies directrius i objectius a aconseguir en la nova legislatura, i durant una setmana els tres grups hem treballant de valent i hem acordat 115 punts programàtics a realitzar els propers quatre anys. També hem pactat aquesta setmana punts essencials per nosaltres com l’accés i dret a còpia de qualsevol regidor als expedients administratius i a la documentació, la reducció del número de convidats al dinar institucional de la Mare de Déu de 350 a 90 o 100, la continuïtat dels processos de selecció de personal oberts, el tancament d’assumptes judicials oberts, la presència en les processons…

Arribat a aquest punt M+S ALGEMESÍ posà ahir damunt la taula tota una proposta íntegra de com estructurar l’ajuntament, de creació d’una comissió entre tècnics i polítics per a gestionar l’ajuntament, una reducció de les comissions informatives de 6 a 4 i les competències de cada comissió, creació de la figura del Vicesecretari… Vam ser l’únic partit que portava una proposta articulada i concreta. La nostra proposta, oberta al diàleg, sorgia d’una concepció de govern plural i d’un lideratge compartit i visible. Tal lideratge compartit es concretava en crear al Reglament Orgànic Municipal la figura del Vicealcalde i la del Portaveu del Govern Municipal per tal que els tres cap de llista, cadascú amb les seues competències i funcions ben delimitades, puguera tenir projecció. Apostàvem per substituir la figura del Secretaris de Grup que allí s’havia posat damunt a la taula per la figura de tres regidors alliberats que pogueren conèixer ben bé el funcionament de l’administració, atendre als ciutadans i prendre decisions, tant de manera separada com de manera conjunta. Fins i tot apostàvem per la delegació de signatura per part de l’Alcalde en aqueixes dues figures. Igualment proposàvem, si es veia convenient, la creació de la figura del Coordinador de caràcter més tècnic que polític.

Donat que som el grup municipal que en aquestes eleccions més ha crescut, duplicant el número de vots, i a més aquell que més coneix el funcionament de la pròpia administració, apostàvem que l’Alcaldia fora per a nosaltres, la Vicealcaldia per al PSOE i el càrrec de Portaveu fos per EU. Apostàvem també per una major presència de membres del PSOE a l’equip de govern per ser la llista més votada i que ells representaren a Algemesí a la Mancomunitat. No oblidem que a més del PP, els altres grans perdedors de les eleccions ha estat el PSOE que ha perdut 1 regidor, 700 vots i ha obtés els pitjors resultats municipals en els darrers 30 anys. En eixes condicions enteníem que l’alcaldia no podia recaure sobre un partit que clarament havia perdut les eleccions i que elecció rere elecció perd la confiança de l’electorat.

Arribats a aquest punt el PSOE anuncià que l’Alcaldia era innegociable, donat que ells tenien 5 regidors. Davant la pregunta teòrica de què farien si nosaltres i EU presentàrem sols una proposta, el portaveu socialista Emili Gregori va ser clar, votar la seua candidatura. De donar-se eixa tessitura l’alcaldia recauria en el PP, cosa que és l’única línia roja que nosaltres tenim. Queda clar que mentre que altres estan disposats a jugar amb foc deixant oberta la porta a quatre anys més de mandat popular, nosaltres això ni ho contemplem.

És evident que els nostres votants volen que nosaltres tinguem l’alcaldia i per això ens han votat. Però no és menys evident que la gent que ens ha votat també vol no tornar a tenir un govern popular i també per això ens han votat. Si el PSOE no contempla altra possibilitat ens obliga doncs a votar la seua candidatura per evitar un nou govern popular. Havent pactat un programa com ho hem fet, unes línies bàsiques de fer política i de transparència i tenint uns punts d’acord bàsics sobre aquelles coses que més ens separàvem, pel bé d’Algemesí, perquè Algemesí està primer que tot, nosaltres facilitarem la investidura de la candidata socialista com a Alcaldessa, per tal que duga endavant el programa pactat, però no vegem clar que es donen les condicions per entrar en el govern, i menys quan se’ns posa en un dilema d’aquest tipus.

Ahir quedà clar que la concepció que té M+S ALGEMESÍ de què és governar no és exactament la que tenen la resta de partits. La proposta d’EU no ens convenç –com a ells no els convenç la nostra- i no veiérem una proposta pròpia per part socialista. La proposta elaborada que nosaltres férem, i que us adjuntem, pensem que és la que necessita Algemesí. L’hem meditada i treballada a nivell intern, consultada amb funcionaris municipal i d’altres ajuntaments. Hem estat capaços de generar una proposta moderna, novedosa i atractiva que deixem a disposició dels nostres companys de corporació. No hem vist, però, una proposta concreta i treballada, i per això no podem entrar a formar part d’un govern que no ha posat damunt quin és el model concret de govern que vol.

M+S ALGEMESÍ doncs col·laborarà i donarà suport des de fora a totes les iniciatives i propostes pactades ens eixos 115 punts –i en molts altres que no es recolliren però que coincideixen en els tres programes- i ofereix un suport lleial al nou equip de govern que se configura a partir del dia 13, però no acceptarà cap regidoria ni entrarà a formar part de l’equip de govern. No tenint cap tipus d’hipoteques més enllà del pacte programàtic d’investidura, podrem tenir les mans lliures per discrepar o impedir amb els nostres vots aquells acords o decisions que pensem que siguen perjudicials per al poble d’Algemesí. La nostra estratègia negociadora l’hem tinguda clara des del primer moment: deixar ben clar el programa, que és el que ens importa. Arribats a aquest punt i amb la tranquil·litat de la feina ben feta col·laborarem a la consecució d’aquest programa estant al costat de l’equip de govern però fora del mateix. Sols demanem com a contrapartida i mostra de generositat per aquest gest que l’equip de govern delegue en M+S ALGEMESÍ el representant en la Mancomunitat de la Ribera Alta, gest i concessió mínima donat el suport extern que rebran de la nostra part.