//
esteu llegint...

Actes

La nostra responsabilitat és fer bé les coses

Donat l’imminent canvi de govern que demà es produirà, canvi que no es produiria sense la renuncia de M+S ALGEMESÍ a les seues legítimes aspiracions, volem deixar ben clar que:

 

  1. Ens felicitem pel canvi polític que farà possible una nova política municipal centrada en les persones, així com en la transparència i la participació, eixos centrals del nostre programa i del de la resta de partits recollits als programa consensuat.
  2. El nostre sentit de la responsabilitat ens duu a impedir que siga investit el candidat popular. El fet que el PSOE haja considerat innegociable votar només al seu candidat ens obliga a votar-lo també. Esperem una mostra d’agraïment cap a M+S ALGEMESÍ per part del PSOE i d’EU per votar la seua proposta des del primer moment.
  3. Entenem que el resultat electoral exigeix un lideratge compartit, de treball en equip entre les tres candidatures, posant al front a persones amb pes polític per dur endavant la nova política de canvi. Això respon millor a les exigències de la nova etapa d’Algemesí. És en aquest punt, i no en la candidatura a l’alcaldia, on existeixen divergències substancials que ens fan pensar que és millor opció quedar fora de l’equip de govern.
  4. Entrar a un equip de govern que no té pactat ni acordat un model clar de funcionament ni una concepció comuna de com fer política no implicava necessàriament facilitar la governabilitat, sinó possiblement tot el contrari. Entenem que l’acte de responsabilitat és actuar coherentment i no acceptar entrar a la lleugera i irreflexivament en un govern simplement per voler governar. Per un partit renunciar a tenir responsabilitat directa de govern és renunciar a molt; però acceptar-la sense tenir clar que siga bo per al funcionament municipal era una irresponsabilitat.
  5. Com hem dit insistentment donarem suport al govern municipal en totes aquelles propostes que s’han acordat a l’agenda política comuna. I també a aquelles altres que vagen en línia del que hem anat defensant conjuntament.

En la reunió d’ahir tots els partits coincidiren en deixar la porta oberta en el futur per buscar les millors fórmules de col·laboració sense descartar cap possibilitat, inclosa la de poder treballar dintre de l’equip de govern quan es clarifiquen les divergències.