//
esteu llegint...

Més Algemesí

M+S Algemesí satisfet perquè el nou govern aplique les seues propostes

Després de donar-se a conèixer les primeres decisions del nou govern municipal M+S ALGEMESÍ no pot més que donar-se per satisfet pel fet que quasi totes les propostes concretes que va posar damunt la taula en la negociació vagen a dur-se a terme per part del nou equip de govern.

Volem per tant felicitar i fer arribar al nou equip de govern la nostra alegria per veure les nostres expectatives complides.

Front a la proposta vaga i indeterminada seua de deixar les comissions informatives en 6 o reduir-les sols a 5, finalment es va acordar acceptar la nostra proposta, l’única concreta i sobre el paper, de reduir-les a 4, la qual cosa va a suposar un estalvi considerable de diners. Aquesta és la PRIMERA de les propostes que férem.

La SEGONA es tradueix en la pràcticament supressió de la Junta de Portaveus que passa d’11 reunions anuals a 2, donada la insistència de M+S ALGEMESÍ sobre aquest tema. De fet nosaltres proposàvem que fos una junta no remunerada, però donada la insistència d’alguns regidors de cobrar per assistència a juntes, finalment optàrem per acceptar que foren dos anuals. Cal recordar que durant aquesta legislatura aquesta junta ha durat entre 15 i 20 minuts pels quals es cobrava 75 euros. Des d’inicis de 2012 el portaveu de M+S ALGEMESÍ s’ha negat a cobrar-la, en vista de la seua duració, i la seua renuncia ha comportat un estalvi a les arques municipals superior als 2.800€. És una llàstima que aquest senzill gest que ara fan no el tingueren també els dos caps de llista dels partits del nou equip de govern en la passada legislatura, ja que si haveren renunciat a cobrar per eixes breus comissions l’estalvi hagués superat el 5.500€. Però més val tard que mai.

La TERCERA de les nostres propostes és la que duu a l’acord de no cobrar les Juntes de Govern. Inicialment tant PSOE com EU tenien la pretensió de cobrar tant la Junta de Govern com la de Regidors Delegats. M+S ALGEMESÍ, però, tot i no haver estat ell qui ho digué, els recordà que en 2011 tant un com l’altre criticaren durament al PP per cobrar l’assistència a la Junta de Regidors Delegats, junta que ells consideraven innecessària en temps de crisi. Per això els demanàrem coherència a l’hora d’actuar. De fet tinguérem que llegir-los l’acta per tal que feren memòria històrica. Fou a partir d’ahí quan s’acordà cobrar per assistir a la Junta de Regidors Delegats però no per anar a la Junta de Govern, cosa que acceptàrem.

Aquestes tres mesures proposades sols per M+S ALGEMESÍ van a fer-se realitat sense necessitat que entrem a formar part de l’equip de govern, la qual cosa ens alegra perquè demostra que sí que podem determinar el rumb de l’ajuntament des de la posició en que ens hem situat. I ho estem fent fins i tot de manera més clara que altres grups que han tingut que renunciar a les “línies roges” que marcaren sobre el salari de l’alcaldessa o del personal alliberat, línies que no han aconseguit mantenir i a les quals han tingut que renunciar malgrat estar en l’equip de govern. De vegades estar-hi pot resultar un impediment que un instrument de consecució del programa.

També han mantes la nostra exigència, no exclusiva nostra, de no contractar a ningú per al gabinet de premsa. No volem concloure aquesta felicitació sense indicar que ens ha causat sorpresa que s’haja optat finalment no per la figura de tenir Secretaris de Grup que inicialment es barallava, sinó per alliberar regidors, cosa que era des d’un principi la nostra proposta i que va causar, en última instància, el distanciament. Ens alegra que finalment hagen vist la llum i optat, tot i que tard i parcialment, pel nostre model.

Pel que fa als salaris que proposen els votarem favorablement per estar per baix dels que nosaltres, agafant els que ells proposaren en 2011, havíem proposat, tot i que donat que l’equip de govern sols el conformen dos partits, i no tres, no podem acceptar el nombre tan elevat de personal alliberat que volen tenir, aspecte sobre el qual no arribàrem a cap acord i que deuran consensuar amb nosaltres o amb el PP.