//
esteu llegint...

Economia i treball

Tercera proposta que durem a plenari: Modificar l’Ordenança de Serveis Socials

Proposem eliminar el punt relatiu als col·laboradors socials que mai s’ha aplicat i complim així parcialment el punt 13 del programa d’investidura pactat

 

M+S ALGEMESÍ manté el seu compromís ferm en la governabilitat del nostre ajuntament, i per això estem treballant dia a dia per millorar aquells aspectes que pensem que cal modificar.

Després d’haver proposat la modificació de l’ordenança de cementeris i la d’esports, toca ara a l’ordenança que regula l’adjudicació d’ajudes socials. Aquesta ordenança que s’aprova a finals de 2012 obligava teòricament a la majoria de receptors d’ajudes socials a prestar serveis a la comunitat en qualitat de “col·laboradors socials” a raó d’una hora de “col·laboració” per cada 10 euros d’ajuda.

En aquell moment tots els grup en l’oposició criticàrem tal plantejament i votàrem en contra de tal aspecte. A més del sense sentit de no poder obligar a ningú a ser “col·laborador social”, M+S ALGEMESÍ insistí en que a més tal proposta era inviable. Insistírem en que l’estructura administrativa de serveis socials no estava preparada per a exercir el control i seguiment d’aquestes tasques que teòricament se’ls encomanava.

I el temps ens han donat la raó, perquè dos anys i mig després de la seua aprovació mai s’ha posat en pràctica aquest aspecte de l’ordenança. S’han donat milers i milers d’euros d’ajuda i mai ningú ha fet cap tipus de col·laboració social. Mai hem dubtat de la bona intenció que mogué a l’equip de govern a aprovar això, però sempre hem dubtat de la seua viabilitat.

No té sentit tenir vigent una contraprestació que no es pot dur a terme per impossibilitat material de l’administració de fer-ho. A més a més, no podem demanar cap prestació a cap ciutadà per tenir una situació de dificultat econòmica, cosa que afectaria a un dels pilars més bàsics de la moral humana, com és la dignitat dels mateixos afectats.

En definitiva el que proposem és eliminar eixe paràgraf de l’ordenança i els annexos corresponents, ja que tenir vigent una normativa que és inaplicable no té cap sentit. Les normes vigents han de poder ser aplicades o no té sentit la seua existència.

Donem compliment així al nostre compromís amb l’electorat de treballar per Algemesí des del primer dia i el nostre compromís amb el nostres companys de govern de donar suport des de fora de l’equip de govern al seu treball. En concret es dona compliment parcial al punt 13 del programa conjunt, especialment a l’aspecte de l’ordenança que nosaltres veiem més problemàtic.

Aprofitem, a més per anunciar, que estem treballant també altres propostes de modificació d’altra ordenança que per la seua complexitat no sabem si podrem tenir acabada per a aquest plenari o caldrà presentar-la ja per al següent.