//
esteu llegint...

Economia i treball

M+S Algemesí es reuneix amb Compromís D’Alzira per abordar el tema del Carril – Bici

S’ha parlat d’establir un calendari periòdic de reunions per tractar els temes comuns i comarcals

 

Ha tingut lloc a Alzira la primera reunió de treball entre els caps de llista de COMPROMÍS PER ALZIRA i Alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el cap de llista de M+S ALGEMESÍ, Josep Bermúdez. A la reunió han assistit també per part d’Alzira el regidor de Medi Ambient Pep Carreres i la regidora d’Algemesí Lorena Calatayud.

Amb aquesta reunió es tractava d’establir un full de ruta que determine quin sons els temes i les polítiques que cal prioritzar en els propers mesos, especialment de cara a reflectir-les en els pressuposts de 2016. Totes dues delegacions han començat parlant de la necessitat de construir un carril- bici paral·lel a la CV-42 que connecte les dues ciutats. Han coincidit en lamentar la desídia que manifestaren en 1994 les dues corporacions locals quan deixaren passar l’oportunitat que oferí llavors la Conselleria d’Obres públiques de realitzar tal carril- bici si els consistoris expropiaven els terrenys. De fet en la reunió han estudiat el tema a partir dels plànols del projecte de 1994 que posa en evidència la miopia política dels governs locals d’aquells temps, que va impedir que des de fa 20 anys Alzira i Algemesí estiguen connectats per un carril- bici, perdent un temps valuosíssim que ara cal recuperar.

Tots dos partits s’han compromés, des de la seua situació en cada municipi, a contemplar en els pressupostos de 2016 les partides econòmiques necessàries per començar a fer realitat aquest projecte. Caldrà començar fent un estudi seriós per determinar el millor traçat i per veure les millors alternatives per a superar el problema topogràfic del Riu Verd o del Magre a l’entrada d’Algemesí. No obstant han acordat que aquest projecte tindrà una prioritat màxima en tots dos pobles.

Han acordat igualment que, una vegada aquest carril- bici siga una realitat, Alzira i Algemesí també estaran connectats per un altra via verda que aprofite la mota del Xúquer des de la desembocadura del Magre –a l’altura del paratge natural de la Xopera- fins al terme d’Alzira. Donada la impossibilitat material de realitzar un carril- bici paral·lel a la carretera d’Alzira a Albalat, s’ha considerat aquesta la millor alternativa per connectar Alzira i Algemesí per eixa banda, donat que Algemesí ja té previst en el seu PGOU realitzar un passeig fluvial entre el nucli urbà i el paratge de la Xopera. Caldrà, òbviament, implicar també a la CHX.

Relacionada amb aquesta qüestió han coincidit totes dues delegacions en valorar que ha arribat l’hora de desistir del projecte d’Ambici pel seu escàs ús. Dels cinc pobles que començaren sols continua actiu en Alzira, Algemesí i Carcaixent, amb uns 70 usuaris entre les tres poblacions. COMPROMÍS PER ALZIRA i M+S ALGEMESÍ, tot i no estar en contra d’aquest tipus de projecte, han arribat a la conclusió que ha estat un projecte fallit precisament per la falta d’infraestructures ciclistes. En paraules de Josep BermúdezNo dubtem que aquest és un projecte benintencionat, però s’ha volgut començar la casa per la teulada i cal començar pels fonaments: les xarxes viaries i infraestructures vinculades”. Les dues delegacions han considerat que es trauria més rendibilitat als diners que destinen Alzira i Algemesí a aquest servei si es dedicaren a fer aparcaments per a bicis o senyalitzar carrers de prioritat ciclista. De fet eixos seran els tipus de proposta que faran en els seus plenaris. No es tracta de no invertir eixos diners en la promoció de l’ús de la bicicleta i estalviar-los –sinó d’invertir-los d’un altra manera i invertir-los bé.

Després d’aquest primer i fructífer contacte entre M+S ALGEMESÍ i COMPROMÍS PER ALZIRA les dues delegacions han arribat a l’acord d’establir reunions periòdiques mensuals o bimensuals entre totes dues formacions per consensuar polítiques comunes, ja que hi ha molta feina a fer. Tal i com ha indicat la regidora Lorena Calatayud El PP mai s’ha cregut la comarcalització del nostre País i sempre han vist a l’alcalde popular del poble del costat com un competidor. Nosaltres tenim clar que el futur està en la política comarcal de col·laboració. Açò no ha fet més que començar.”

De fet, ja han començat a posar-se damunt de la taula diferents temes de política d’infraestructures i comunicació, de l’aigua, agrícoles, mediambientals o de serveis que seran abordats en properes reunions.