//
esteu llegint...

Economia i treball

El vot de M+S Algemesí permet que cobren regidors de l’equip de govern

L’aposta pel consens de M+S dóna fruit i les nostres propostes s’aproven per unanimitat i passen a ser de tots

 

El plenari d’ahir fou un plenari caracteritzat pel la búsqueda de consensos. Per una banda passaren dues propostes de M+S ALGEMESÍ, una relativa a la modificació de l’ordenança de cementeris i la proposta de baixada de les taxes esportives. Les dues foren treballades i consensuades per tots els grups i el mèrit d’haver-les aprovat i millorat és un mèrit compartit. Des del partit hem parlat amb tots els interlocutors i hem intentat aproximar postures que en algun cas eren divergent. Ho hem aconseguit i això ens anima a continuar buscant el consens. Cal destacar que altres propostes que no férem nosaltres, com la modificació de la taxa d´ús de terrenys públics no aconseguiren l’unanimitat per no haver buscat el consens el proposant.

Pel que fa al tema de l’alliberament dels polítics de l’equip de govern, valorar el canvi de plantejament que ha tingut l’equip de govern del passat plenari a aquest, amb un reconeixement explícit per part de l’equip de govern de la necessitat que té de buscar el nostre suport extern Això ha permés desbloquejar la situació i passar pàgina, que era el que tots volíem.

En aquesta ocasió l’equip de govern ens ha cridat en vàries ocasions per apropar postures i ha variat clarament el seu plantejament. Al passat plenari els donàrem l’oportunitat de votar per separat el jornal de l’Alcaldessa, oportunitat que incomprensiblement desaprofitaren. Ara sí que ho han fet i ha permés que votem favorablement eixe jornal. Però el canvi més significatiu i important ha estat el realitzat per EU que finalment ha presentat l’alliberament de dos regidors (a mitja jornada) que era el que nosaltres demanàvem. Ens alegrem que finalment hagen entès que la ciutadania el que vol és que qui s’allibere siga una persona amb responsabilitat política i no un alliberat orgànic del partit.

En el cas de la tercera proposta, la contractació de la regidora de Benestar Social, el nostre vot fou l’abstenció donat que, tot i no ajustar-se al model que nosaltres proposàvem de funcionament, hem valorat positivament els passos que en general han donat. Amb aquest gest de generositat política M+S ALGEMESÍ ha volgut fer una crida al consens i al sentit comú, per mostrar que som necessaris per construir una majoria estable de govern, encara que no estiguem al mateix. Han fet falta dos plenaris per a que el govern d’Algemesí s’adonara que no té la majoria absoluta i que necessita d’altres vots per poder aprovar certes propostes.

Tot i que la búsqueda del consens fou l’objectiu principal de M+S ALGEMESÍ, i tot i el gest d’aproximació de l’alcaldessa, trobarem a faltar altres gestos de la mateixa naturalesa tant per part dels companys d’EU o de la pròpia regidora de Benestar que ens certs moments semblaven que no volien o no desitjaven els nostres vots. Igualment lamentem la falta de disculpes per la nota de premsa oficial en la que s’atribuïen un mèrit que no era exclusiu de l’equip de govern. Malgrat eixa manca de tacte, la generositat i el compromís nostre amb els ciutadans va fer que votàrem favorablement una proposta que, per la forma en que s’havia presentat, no mereixia el nostre vot, però conscients com som que el prioritari és el benestar del nostre poble, donàrem suport a la seua proposta.