//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

PSOE i EU canvien radicalment de discurs i complixen la promesa del PP

4 mesos després de votar contra l’adjudicació del mercat voten que sí a destinar un edifici públic per locals comercials quan podien haver canviat l’ús.

El mínim que es pot demanar a un partit polític és coherència i que no canvie de discurs a conveniència, segons s’estiga en l’oposició o en el govern. La coherència i la responsabilitat volem que siga la guia de la nostra conducta. I així ho férem ahir durant el plenari al votar l’aprovació definitiva de l’ordenança fiscal i de l’ordenança d’ús del mercat. Tant en el mes de maig, quan l’edifici estava quasi acabat per fora però paralitzat per dins, com ara, quatre mesos després, hem votat que no al mercat. Lamentablement en aquell moment ells feren front comú amb nosaltres, ara han fet front comú amb el PP per tal d’adjudicar les parades del mercat i destinar sòl públic a locals comercials. Tant PSOE com EU han canviat radicalment, no sols el discurs, sinó el sentit del vot. El mateix partit que fa quatre mesos deia al plenari que votava que no a les ordenances “perquè ens sembla un ‘destarifo’ el mercat” les aprova.. És vergonyós passar de dir que per a resoldre al tema del mercat “sols ens queda una solució, fer un Gamonal” a tragar-se sencer el tema del Mercat, tot i tenir l’oportunitat de variar el rumb d’un projecte que no el satisfeia.

Quan tots tres votàrem que no sabíem perfectament que canviar l´ús de l’edifici era una cosa complexa i complicada, però que no impossible. El problema és i era de voluntat política. Tot i això deixaren caure en el plenari d’ahir que el que nosaltres demanàvem, canviar l’ús, era una il·legalitat. Res més lluny de la realitat, existien vies per fer-ho i s’haguera pogut fer ben bé si en juny s’havera volgut... Però des del primer moment l’actual equip de govern no ha volgut. En la primera entrevista que la nova alcaldessa concedí el primer dia de legislatura ja deixà ben clar que considera que això era el “legat que ens deixa el govern del PP. Després haurem de vore els comerciats que s’hi instal·len i haurem d’anar gestionant este edifici.” Queda clar, com nosaltres ja indicàrem en el plenari d’investidura, que en les qüestions més problemàtiques el nou equip de govern no representa un canvi respecte a l’equip popular sinó un recanvi.

Ha faltat valentia a l’equip de govern per transitar per la via més complicada, certament, però també la més coherent. Ara ho intenten encobrir de responsabilitat, però allò responsable és ser coherent amb el que quatre dies abans de les eleccions es va votar, perquè sinó podem arribar a pensar que votaren el que votaren de manera irresponsable i sense saber què votaven.

La primera gran oportunitat que ha tingut l’equip de govern per demostrar que realment són un canvi i no un recanvi l’han desaprofitada donant suport a la pretensió del PP de destinar terrenys públics en benefici d’interessos comercials. L’ajuntament des de 2007 no té cap mercat ni cap vincle administratiu amb els mercaders. Ara pretenen establir una vinculació administrativa per a 20 anys, que és el que estableix el plec. No oblidem que les explicacions que va sostenir ahir la Sra Alcaldessa sobre que el departament tècnic de contractació no veia legal el canvi no es referia, com indicà, al canvi d’ús, que podia fer-se si es devinculava de l’actual finançament, sinó als canvis de condicions en el plec en el cas que aquest canvis no hagen estat al·legats durant el període de reclamacions. L’equip de govern que va dir que no pensava fer coses que no eren legals veurem com canvia, si no és fent un nou plec partint de zero, eixa lligasa de 20 anys a 10.

Si políticament tenien clar en maig que no volien destinar eixe edifici a mercat devien haver buscat ells, que tenen tot un equip de funcionaris al seu servei, les solucions tècniques i jurídiques adequades. Pretindre que siguem els que no formem part de l’equip de govern qui fem la seua feina resulta increïble i demostra la falta de rumb i de criteris amb que actuen, acordant una setmana una cosa i la setmana següent l’altra.

Des de M+S ALGEMESÍ lamentem profundament el doble discurs de l’equip de govern i que no s’haja evitat l’ús per a fins comercials d’un edifici pagat amb diners de tots. Tant PSOE com EU s’han alineat amb les tesis liberals del PP permeten-ho i assumint un compromís que no era el seu i que estava en la seua mà canviar. Nosaltres hem estat coherents i fidels als nostres principis ideològics i als nostres compromisos amb la ciutadania.
Altres, els han traït.