//
esteu llegint...

Més Algemesí

Llàcer perd de nou davant l’Audiència Provincial, que li dóna la raó a Bermúdez.

L’Audiècia Provincial considera que les declaracions que va fer el portaveu de Més Algemesí  no són cap tipus d’injúria ni calúmnia sinó que estan emparades per la llibertat d’expressió.

Per segona vegada l’Audiència Provincial ratifica la decisió del Jutjat d’Instrucció número 7 d’Alzira que no veu cap tipus de delicte en l’actuació del portaveu de M+S ALGEMESÍ Josep Bermúdez. L’Audiència considera que les declaracions que aquest realitzà sobre el pagament d’una factura de 28.000€ al cònjuge de l’aleshores 1a Tinent-Alcalde s’emmarquen dintre de l’àmbit de la llibertat d’expressió, i no poden ser considerades ni injuries ni calúmnies com pretenia l’advocat Sr. Antonio Llácer.

Des de que M+S ALGEMESÍ va fer públic que la factura de 28.000€ havia estat pagada,  fins i tot existint un informe negatiu en contra, i des de que va considerar que el seu import era molt elevat, s’encetà una campanya en contra del nostre portaveu per tal de fer-lo aparèixer davant de l’opinió pública com un polític imputat. El cònjuge de la número 2 de l’ajuntament en aquell moment, que era un dels que facturava, el denuncià tant per revelació de secrets com per injúries i calúmnies cap a ell. La primera acusació la va desestimar el jutjat el mateix dia que la va admetre. Posteriorment l’Audiència Provincial ratificà tal actuació del jutjat indicant que informar al fiscal del que consideràvem que eren unes irregularitats no sols era un dret sinó una obligació: “El denunciante, Concejal Sr. Bermúdez i Roses, se limitó a cumplir con su obligación, que no es otra que la de poner en conocimiento de la autoridad aquellos hechos que entiende pudieran ser constitutivos de infracción penal”

Quedava per dilucidar si les declaracions públiques que havia fet al respecte injuriaven o calumniaven al Sr Llácer. En eixe sentit l’Audiència Provincial és clara i rotunda i tomba la querella de Llácer. Les declaracions del portaveu de M+S ALGEMESÍ, diu, es realitzen “dentro del marco político y actividad propia de una Ayuntamiento, en el que los grupos de oposición pueden cuestionar la necesidad o no de un servicio y cuentan con libertad para darlos a conocer al resto de ciudadanos, teniendo en cuenta sobre todo que la actividad profesional se satisface con dinero público… no dejan de ser manifestaciones del derecho a la libertad de expresión y crítica política a quienes gobernaban en este caso el Ayuntamiento, y careen de la gravedad que se les atribuye.” El portaveu de M+S ALGEMESÍ no injurià ni calumnià al Sr Llácer ni a ningú. Simplement informà a la ciutadania del que estava passant i realitzà una crítica política als pagadors de la factura. Això és el que sempre ha defensat Josep Bermúdez davant el jutjat quan se li ha preguntat pel tema i el que ara la Audiència Provincial ratifica.

En realitat el que aquest cas ha deixat clar és que ha existit una clara intenció d’impedir la llibertat d’expressió d’un partit polític i un representant de la voluntat popular. No oblidem que en juliol de 2014 el Sr Llácer demanà, i se li concedí inicialment, que es prohibirà informar sobre aquesta qüestió. Aquesta decisió insòlita obligà al TSJCV  a prendre cartes en l’assumpte i obrir una investigació sobre el que havia passat. Afortunadament, i tal i com reclamà M+S ALGEMESÍ, aquesta “censura prèvia” fou anul·lada posteriorment per la mateixa magistrada que l’havia acordat i tot tornà a la normalitat. El Sr. Llácer, doncs, ha vist així desateses totes les seus peticions, tant la de prohibir parlar a la premsa d’un tema, com la desproporcionada fiança de 40.000€ que sol·licitava al portaveu..

Des de M+S ALGEMESÍ volem manifestar la nostra alegria perquè finalment haja quedat clar que nosaltres sols hem fet allò que la ciutadania ens encomanà: vetllar pels interessos d’Algemesí i fer públiques les crítiques polítiques que considerem oportunes, i sempre sense faltar a la veritat ni calumniar a ningú. En aquest cas l’únic que ha sofert una ignominiosa campanya d’assetjament i descrèdit ha estat el nostre portaveu Josep Bermúdez. L’Audiència Provincial, en dues ocasions ha ratificat el seu bon fer i ha deixat ben clar que únicament es dedicà a fer la feina que li corresponia. Sols queda per tancar una tercera qüestió, relacionada amb el fiscal, i que des de M+S ALGEMESÍ estem convençuts que es tancarà també satisfactòriament, perquè qui diu la veritat no pot ser acusat de res, tal i com s’ha demostrat.

Al final tothom ha quedat clarament retractat en aquest tema. S’ha vist perfectament qui defensa els interessos de la ciutadania i diu sempre la veritat, i qui busca coartar la llibertat d’expressió i acusa sense cap fonament ni raó a persones innocents.