//
esteu llegint...

Cultura i festes

Exposem a la vicepresidenta de la diputació la necessitat d’una web puntera sobre la nostra festa

👍Maria Josep Amigó coincidí amb els regidors de M+S Algemesí en la necessitat que una festa patrimoni de la humanitat tinga una web puntera com a finestra al món

Fa uns dos mesos els regidors de M+S ALGEMESÍ Lorena Calatayud i Josep Bermúdez mantingueren una sèrie d’entrevistes amb la Diputada Provincial de Turisme Pilar Moncho i la Vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó per tal de fer-los arribar la seua preocupació per la manca de presència de la Festa de la Mare de Déu de la Salut en internet.

Hui en dia  la promoció de qualsevol producte, acte o manifestació cultural es fa principalment a través d’internet i les xarxes socials. Qualsevol ciutadà que vulga buscar informació sobre la nostra Festa acudeix a buscar-la a internet, però la Festa d’Algemesí no té, a hores d’ara, una pàgina web dinàmica i atractiva que servisca de finestra al món. Conscient d’aquesta mancança M+S ALGEMESÍ en 2012 posà en funcionament, juntament amb L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ, el portal festesalgemesi.com per tal d’oferir informació útil al visitant. Aquesta pàgina, que estava en 6 idiomes, ha estat l’única pàgina exclusiva dedicada a la Festa, però mantenir-la actualitzada a base de voluntariat resulta impossible.

Calia doncs superar aquest plantejament i per això férem arribar aquesta necessita als actuals responsables de Diputació. En primer lloc ens reunírem amb la responsable de l’àrea de Turisme, gran coneixedora i divulgadora de la nostra Festa, qui s’interessà pel projecte. Unes setmanes després els nostres regidors tornaren a Diputació per reunir-se en aquesta ocasió amb la seua Vicepresidenta María Josep Amigó.  Aquesta coincidí plenament en que Diputació devia estar al costat de la Festa i devia implicar-se totalment en la difusió d’un Patrimoni de la UNESCO. Des de M+S ALGEMESÍ volem agrair-li, no sols que ens rebera, sinó sobretot la predisposició i interés que ha mostrat per un projecte que des del primer minut va fer seu.

Com a responsable política de la Diputació entengué de seguida que no era possible aquesta “apagada virtual” de la nostra Festa. És per això que la Vicepresidenta es comprometé amb els regidors de M+S ALGEMESÍ a que des d’eixe mateix moment ella i el seu equip, tan amants de la cultura i les tradicions autòctones valencianes, es posarien a buscar la millor formula administrativa i tècnica per fer possible el més aviat possible que la Festa de la Mare de Déu d’Algemesí tinga una pàgina web d’acord amb la seua catalogació com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Vicepresidenta i regidors coincidiren en que la pàgina web devia servir tant de portal d’informació turística com de portal d’informació cultural. A més de contenir informació bàsica i útil per al visitant, es considerà convenient que l’estudiós de la Festa tinguera també al seu abast tota la informació existent sobre vestimenta, música (partitures i fonoteca), història, documentació… Aquesta facilitat d’accés a la informació incentivaria als estudiosos a continuar investigant i aprofundint en aquesta festa tan singular. Es parlà també, tal i com ja té la pàgina del Misteri d’Elx, de gravar aquesta festa amb càmeres de 360º per tal que el visitant de la pàgina web tinga una vivència el més realista possible de la nostra Festa i la puga viure, literalment, des de dins.

Una vegada més, M+S ALGEMESÍ demostra que per tal de treballar a favor d’Algemesí no cal estar dintre de l’equip de govern i per això molt gustosament hem anat a Diputació a exposar una necessitat d’Algemesí i facilitar així el treball de l’actual equip de govern que ens té a la seua disposició per al que considere oportú en relació a la promoció i difusió de la nostra Festa.

Agrair novament a la Vicepresidenta no sols la seua atenció sinó també que continue a hores d’ara impulsant el tema dintre de Diputació. Som conscients que les àrees que ella coordina estan treballant en el tema i que la proposta comença ja a prendre forma.