//
esteu llegint...

Economia i treball

L’Ajuntament acomiada improcedentment a 2 treballadores i ens costa 36.000€ a tots els algemesinencs

Novament l’equip de govern en què confiàrem pren decisions de dretes, passa olímpicament dels drets dels treballadors, i els tribunals el condemnen

M+S ALGEMESÍ no sols no comparteix sinó que condemna rotundament la decisió de caire conservador que ha pres l’equip de govern encapçalat per l’alcaldessa Marta Trenzano. Resulta increïble que els qui s’autonomenen progressistes acomiaden improcedentment a dues treballadores passant olímpicament dels drets laborals que han adquirit. I encara resulta més increïble que aquesta decisió la prenga un regidor de personal pertanyent a Esquera Unida, i que fa gala de la seua trajectòria sindical. És inadmissible que Asensio García, que durant tants plenaris ha tret falsament pit en el plenaris per defensar el drets dels treballadors i per condemnar les polítiques “neoliberals” i els “atacs a la classe treballadora”, ara, utilitzant una doble moral, prenga la mateixa decisió antisocial que critica dels empresaris. Això és el que ha fet el regidor de Personal acomiadant improcedentment a les dues Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) que contàvem amb una subvenció del SERVEF també s’ha perdut.

Però si això resulta increïble, encara ho és més que en temps de crisi, i malgrat la promesa irreal i populista tant del PSOE com d’EU d’invertir 1’5 milions en foment de l’ocupació, siguen precisament dues AODL les que s’acomiaden deixant únicament a l’Agència de Desenvolupament Local amb una única treballadora al front. No entenem tampoc com el Regidor d’Ocupació, també d’EU, ha permés tal decisió que va en contra de tot el que negociàrem. El punt 4 del programa de govern parlava, no sols de crear una Oficina 2020, sinó de dotar a l’ADL de més personal. I justament el que el regidor de Personal i d’Ocupació fan és prendre la decisió contrària. Des de M+S ALGEMESÍ ens sentim profundament enganyats per un equip en qui cada vegada confiem menys, ja que mantenen un discurs progressista però prenen decisions reaccionàries i de dretes que ni el PP quan tenia majoria absoluta s’ha atrevit a prendre.

Un ajuntament progressista no pot passar dels drets dels treballadors ni perdre subvencions per a polítiques actives d’ocupació. Sembla ser que sota l’excusa que el SERVEF no havia tret unes subvencions que gestiona ell però depenen del Ministeri, han decidit prescindir incomprensiblement de les dues AODL que tanta falta ens fan. És cert que la nova convocatòria no anava a eixir abans que s’acabara l’anterior, 31 de març, però no és menys cert que als ajuntaments arribà una carta de data 11 de març de la Secretària Autonòmica d’Ocupació i Directora del SERVEF explicant que aviat es trauria la subvenció, una subvenció que estava pendent dels tràmits d’un Ministeri en funcions. El polític sabia que tot i que amb retard la subvenció eixiria i a més amb efectes a patir d’1 d’abril. L’associació dels ADL (ADLYPSE) havia plantejat solucions per evitar l’acomiadament i salvar la legalitat. Malgrat tot, el regidor de Personal ha decidit violar els drets d’aquestes treballadores i acomiadar-les sense cap informe tècnic del Secretari o la Cap de Personal. Ha estat una decisió sols política sense cap aval tècnic. El ben cert és que almenys una de les treballadores ha tirat a plet a l’ajuntament i el tema estava tan “cantat” que el jutjat ja ha condemnat a l’ajuntament per acomiadament improcedent. La “broma” ens ha costat caríssima. L’advocat que ha defensat a l’ajuntament en un cas totalment perdut ens ha costat 3.005’56€ i la indemnització per acomiadament improcedent a que ens han condemnat 11.254’82€. Això per una treballadora. Desconeixem a hores d’ara si la segona encara pot emprendre alguna acció legal.

La decisió absolutament de dretes que han pres ens deixa amb dues treballadores menys per a dur endavant polítiques actives d’ocupació i viola el punt 1 del pacte de govern. A més a més, ha fet que perdem els dret a la subvenció per a 2016. Les subvencions es concedien per a prorrogar aquest contractes, i en la mesura que hem acomiadat a les treballadores no hem pogut demanar-la. En la darrera convocatòria de 2015 se’ns havien concedit 21.906’88€ de, subvenció que també hem perdut per 2016

La retrògrada i dretana decisió d’un equip de govern suposadament progressista ens causarà entre unes coses i altres, un forat de 36.167’26€, sempre que no ens demande també la segona treballadora.. No confiem ja en un equip que opta per polítiques dretanes.