//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

L’ajuntament permet aparcar 3 cotxes oficials davant una porta d’emergència. Cap és multat

La permisivitat envers els cotxes oficials contrasta amb la severitat de la “campanya” de multes de març. en març multaren el doble que en febrer i el triple que en gener

Durant més d’una hora, i malgrat la protesta del portaveu de M+S ALGEMESÍ, l’equip de govern i els responsables de trànsit han permés, o han afavorit, que tres cotxes oficials estiguren aparcats en un lateral de l’ajuntament davant la única porta d’emergència antipànic amb que compta l’ajuntament. No un cotxe, sinó tres. I això malgrat que l’ajuntament compta darrere amb un pàrquing de més de vint places i un subterrani amb 7 més que perfectament podien haver reservat per a aparcar aquests cotxes oficials.

Però la imprevisió dels responsables polítics, i la desídia els impedeix preveure que caldrà reservar places d’aparcaments per als cotxes oficials. I tiren per la via del mig, la via fàcil: aparcar en zona prohibida i davant una porta d’emergència.

L’actual equip de govern continua practicant la vella política de l’“embut”: la part estreta per al ciutadà, la part ampla per als polítics. Eixos cotxes possiblement corresponen al subdelegat del govern que ha assistit a la Junta de Seguretat que hi havia convocada per a hui, i a responsables de la policia autonòmica, ja que un dels vehicles portava en el seu interior una identificació com a que era un vehicle oficial de la policia autonòmica. El portaveu del Grup Municipal ha realitzat unes fotos que posarà demà a disposició de la policia municipal per a que actue amb el mateix zel que actual amb la resta de ciutadania. En elles s’identifica clarament la matrícula dels tres vehicles.

Uns vehicles dels màxims responsables de la seguretat ciutadana no poden causar inseguretat dificultant l’ús d’una eixida d’emergència. Deuen “donar llum” i no “fer fum” com diguem en valencià. I l’ajuntament no deuria de permetre aquesta actitud i més quan té un policia en el propi ajuntament per evitar que passen aquestes coses. No entenem com els tres cotxes se n’han anat sense que se’ls haja posat una multa. És insultant per a la ciutadania aquest tracte diferenciat.

No oblidem que durant el mes de març es produí una “campanya” de multes que, sense avís massacrà a la ciutadania, a la ciutadania incomplidora, clar. Les dades demostren que algú o alguns donaren una ordre o decidiren canviar d’estratègia a l’hora de multar. Pel que fa a les multes que són de competència municipal de les 115 multes de gener o les 175 de febrer es passà en març a 349 segons dades oficials. És a dir en març es multà el doble que en febrer i el triple que en gener. I no pensem que els ciutadans en març cometeren el doble d’infraccions que el mes anterior o el triple que feia dos. És evident que algun canvi es produí en la política de tolerància envers les infraccions. No critiquem que es multe al ciutadans que no respecten la legalitat, però sí que no es multe als vehicles oficials que tampoc ho fan.

No es pot ser tan sever amb uns i tant tolerants amb altres pel simple fet de voler quedar bé amb les “autoritats de València”. Eixa manera de pensar i actuar és pròpia d’altres temps i de la vella política que representen els partits actuals al govern. Aquests plantejaments no són per a res plantejaments progressistes. El que ha passat hui era perfectament evitable simplement planificat un lloc legal per a que aparquen tal i com es fa quan són les Festes de la Mare de Déu. Tampoc és demanar tant.

Des de M+S ALGEMESÍ vetllarem per evitar que aquestes coses tornen a passar i per a que qui ha infringit el reglament de circulació aparcant davant una porta d’emergència siga sancionat igual que ho foren la resta de veïns del nostre poble.