Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php:600) in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-content/plugins/simple-twitter-connect/stc.php on line 33

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php:600) in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-content/plugins/simple-twitter-connect/stc.php on line 33

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/mesalgemesi/wp-includes/plugin.php on line 600
Blanco no s’ha alliberat perquè no vol. Sempre ha tingut la possibilitat de fer-ho i ho sap | M+S x TU
//
esteu llegint...

Tots els temes (cronologia)

Blanco no s’ha alliberat perquè no vol. Sempre ha tingut la possibilitat de fer-ho i ho sap

Recordem a l’equip de govern que ell i sols ell té la clau per canviar l’actual situació. A ells els pertoca fer una nova proposta d’alliberament de càrrecs. Per llei.

Possiblement molts contemplen amb sorpresa la situació actual de l’ajuntament d’Algemesí. M+S ALGEMESÍ també. La responsabilitat de governar és de qui ha acceptat això, de qui ha acceptat conformar un equip de govern. No pot traslladar-la als qui estem fora. I més quan sempre han tingut portes obertes per evitar arribar on estem. No oblidem que tingueren l’oportunitat d’evitar el deslliberament dels regidors perquè foren advertits del pas que teníem en ment donar.

Però no tingueren sols la clau en aquell moment. La continuen tenint. Ja diguérem i reiterem que el fet que consideràrem que els càrrecs escollits en 2015 per a estar alliberats no eren, com s’ha demostrat, els que necessitava Algemesí, no implica que no estiguem oberts a alliberar altres càrrecs. Però això sols és possible, d’acord amb el Reglament Orgànic i Funcional, si la proposta ix d’alcaldia. És a ella a la que pertoca fer una proposta i convèncer-nos de la bondat de la nova proposta. Sols els demanem coherència. Si no hi ha proposta no es pot alliberar a ningú. Poden escollir la via judicial si volen, però estem davant un problema polític que requereix una solució política.

Fins ara l’única proposta que ens ha arribat de canviar els alliberaments fou la que ens féu Pere Blanco d’alliberar-se ell. En dues ocasions en la féu –setembre de 2016 i gener de 2017– i en les dues ocasions obtingué la mateixa resposta nostra: sempre que no es canvie el marc general que ells mateixos establiren en juny de 2015 no hi ha cap problema en alliberar a Pere Blanco. El primer tinent alcalde sap, per boca del nostre portaveu, que si es vol alliberar cobrant el que cobraven els dos regidors d’EU fins fa poc alliberats, podia alliberar-se. També sap que si vol alliberar-se per més, sempre que el conjunt de diners no sobrepasse els 88.000€ inicials que ells acordaren com a tope global de retribucions, també comptarà amb el nostre vot favorable. Són ells el que s’han posat un límits absurdes i contraproduents de 88.000€ com a massa salarial total per alliberats, i 25.000€ com a límit per a un regidor, límits que han determinats tota una legislatura. Incomprensible però cert.

Recentment el primer tinent alcalde s’ha prodigat en els mitjans de comunicació dient que ja no té ganes que entrem, però volem recordar-li que mai hem posat com a condició sine quo non per al seu alliberament la nostra entrada a l’equip de govern. Sempre ha tingut possibilitat d’alliberar-se. No sols en setembre de 2016. En juny de 2015 en una reunió preparatòria del primer plenari, i en presència del PP, se li instà a que s’alliberarà ell, i va ser ell qui va dir que ell no anava a perdre diners alliberant-se amb 25.000€ quantitat que fou el seu partit qui la imposà. No podem perdre de vista on estem i per quines decisions hem arribat ací. Pot perfectament alliberar-se, tot i que per fer-ho deurà desdir-se dels absurdes plantejaments inicials i quedar en evidència, clar.

L’equip de govern ha d’estar ben tranquil que si vol continuar governant sense la presència en el govern de M+S ALGEMESÍ va a poder fer-ho, però ha de ser ell qui elabore un model organitzatiu i d’alliberament que funcione i qui ens ha de convèncer de la bondat del nou sistema. Si hem deixat sempre oberta la porta a sumar-nos al govern ha estat en consideració a Algemesí, no per ànsies de poder. No obstant això, una cosa ha aprés M+S ALGEMESÍ d’aquests dos anys. Els nous alliberats deuran de ser aquells que tinguen al seu càrrec les regidories de pes i que necessiten la presència contínua i efectiva del regidor/a, tal com cultura, esports, personal, seguretat, urbanisme, serveis generals… No es tracta d’alliberar a qui estiga disposat a alliberar-se, sinó a qui li convinga a l’ajuntament.

Queixar-se no serveix de res. Queixar-se a més quan voluntàriament s’ha acceptat la tasca –i els privilegis– de governar és, a més d’inútil, indigne. El plenari, que és el competent per designar els càrrecs alliberats, sols pot exercir la seua competència si li arriba una proposta. I la proposta no arriba. Però no és per culpa nostra, per molt que diguen. És per la passivitat i inacció de l’alcaldessa. Si no fan la proposta mai es podrà debatre. Però serà per culpa seua, no nostra.